donkere keuken, ASWA Keukens, the art of living

  • ASWA Keukens
  • Keukenzaak in Helmond, Dordrecht, Hilversum en Uden
  •  

SieMatic SLX Pure | ASWA Keukens

In 1960 presenteerde SieMatic de eerste greeploze keuken ter wereld die zo vernieuwend was dat er van een keukenrevolutie werd gesproken. Deze revolutie heeft niet stilgestaan, want ondertussen heeft SieMatic haar nieuwe SLX-lijn gelanceerd. Dit vernieuwende designconcept blinkt uit in eenvoud en technisch vernuft. ASWA Keukens is de eerste keukenzaak in Nederland waar de nieuwe donkere keuken van SieMatic SLX Pure te zien én te koop is. 

Het nieuwe greeploos

Bij de nieuwe greeploze SieMatic SLX wordt vastpakken een nieuwe ervaring. Dit is ontstaan bij de nieuw ontwikkelde greeplijst die samen met de ranke maatvoering van slechts 6,5 mm bepalend is voor het nieuwe ontwerp. Door het onderscheidende vormgevingselement zijn lichtbanen weggewerkt in de greepuitsparingen.

donkere keuken, ASWA Keukens, the art of living

Zwevend keukenblad met ledlichtlijst

Deze manier van greeploosheid laat het blad visueel zweven. Het ledlicht is individueel regelbaar qua lichttemperatuur en -sterkte waardoor het perfect kan worden aangepast aan de rest van het interieur. De lichtbanen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Wanneer het wordt gecombineerd met een donkere keuken komen ze bijzonder tot hun recht.

donkere keuken, ASWA Keukens, the art of living

Keuken- of woonmeubel?

De verlichte SLX-stijl wordt doorgezet in meerdere meubels van SieMatic, bijvoorbeeld in de luxueuze glazen vitrinekasten. De schappen en lades zijn aan de achterkant bevestigd, waardoor zwevende elementen ontstaan. Dankzij de transparante deuren is de uitmuntende verstekafwerking van de lades zichtbaar, wat voor een visueel feest zorgt. Het gebruik van neutrale kleuren zoals goldbronce, matzwart of roestvrijstaal zorgt ervoor dat de kasten kunnen dienen als vloeiende overgang naar de woonkamer, blikvanger in de keuken of als vrijstaand meubel. De achterwand kan worden afgewerkt in visgraatfineer waarmee je jouw huis die luxe uitstraling geeft.

donkere keuken, ASWA Keukens, the art of living

Diverse  awards  SieMatic SLX

De SieMatic SLX is in 2020 al door drie internationale deskundige topjury’s geprezen met designprijzen. Met de award van Red Dot Design, het iF Design Award en de Innovative Interior ‘Best of Best’ Iconic Award is het nieuwe design bekroond voor haar innovatie en originaliteit.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: ASWA Keukens

___

ASWA

___

Meer projecten bekijken van ASWA keukens?