zwart hekwerk, DJS hekwerken, toegangspoort, hekwerk

  • DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.
  • Hooglandseweg 2
  • 4214 KG Vuren

Sierlijk hekwerk met toegangspoort | DJS Hekwerken

Verbouwen of verhuizen? De bewoners van deze villa kozen voor het laatste en lieten hun droomhuis bouwen op een idyllische plek in het groen in Zuid-Holland. Aan Bongers Architecten de eer om het project te realiseren. Vanaf de eerste tekening was het meteen raak. De villa in Kempische stijl met de kasteelachtige uitstraling sluit volledig aan bij de wensen en behoeften van de bewoners. De met grind omringde, landelijk gelegen villa trekt direct de aandacht vanaf de straatkant. De vele details die het ontwerp rijk is, springen in het oog en zorgen ervoor dat voorbijgangers regelmatig stoppen om een foto te maken van het prachtige plaatje. Het vooraanzicht heeft extra uitstraling gekregen door de toevoeging van sierlijk hekwerk met toegangspoort van DJS Hekwerken.

Kasteelstijl

De Kempische bouwstijl is een uitgesproken stijl uit België, die zich kenmerkt door de vele details en het gebruik van ambachtelijke materialen. Iets wat bij deze villa volledig is geïntegreerd. In het ontwerp is gespeeld met symmetrie, zowel in het exterieur als het interieur. Het exterieur wordt gekenmerkt door kozijnen voorzien van zwarte louvreluiken, vensterbanken in natuursteen met dieper gelegen ramen voor dat mooie kasteeleffect.

Combinatie van stijlen

Met sierlijk hekwerk is ervoor gezorgd dat deze kavel een poort heeft die dit ‘kasteel’ afsluit. Het grind van de parkeerplaatsen contrasteert prachtig met het zwart. Het ontwerp van het hekwerk is een combinatie van modern en traditioneel: strakke vormen met een organisch gevormde bovenlijn. De onderste spijlen zijn korter op elkaar geplaatst dan de bovenste. Hierdoor heb je een poort die veiliger is, maar ook esthetisch wat speelser door de afwisseling.

Meer over DJS Hekwerken

Een stijlvolle poort markeert niet alleen de grens van een perceel, het is ook een sieraad voor de woning. Daarmee is het bepalend voor de eerste indruk van bezoekers en voorbijgangers. Bij het ontwerpen, maken en monteren daarvan komen klassieke ambacht en moderne technieken samen. DJS Hekwerken doet dat al meer dan vijfentwintig jaar met oog voor élk detail en volgens een unieke, zelfontworpen werkwijze. Wat de werkwijze van DJS uniek maakt, is dat alle werkzaamheden in de eigen werkplaats plaatsvinden.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Hans Gorter

 

hekwerk, DJS Hekwerken, maatwerk, beveiliging

Meer projecten bekijken van DJS Hekwerken?