Signature keukens van Obumex, Obumex, maatwerk keukens, wit

  • Obumex

Signature keukens van Obumex | Obumex

De keuken was lange tijd een afgesloten deel van het interieur, een ruimte waar enkel gekookt werd, maar sinds het open karakter ervan bijna standaard is geworden is ook het aanzien van de keuken veranderd. Er wordt gekookt én gegeten én geleefd. Dat geldt des te meer voor de keukens in het hogere marksegment. Weinig leveranciers lijken die verandering zo vroegtijdig en zo goed te hebben aangevoeld als Obumex. Dit Belgische bedrijf speelt er vooral sterk op in met zijn Signature Keukens.

Niet alleen functioneel

In een moderne woning mag de keuken gezien worden. Van de wandkasten tot het kookeiland, van de hanglampen tot de spoelbak, alles moet niet alleen functioneel maar ook decoratief zijn. Bovendien is het totaalplaatje minstens zo belangrijk als het detail.

Topkeuken

Een topkeuken gaat naadloos over in de rest van het interieur, versterkt de totaalindruk die de leefruimte maakt. Die opdracht is de designers en uitvoerders van Obumex op het lijf geschreven. Bij een Obumex keuken is niets standaard en alles maatwerk. De gebruiker krijgt een keuken die hem of haar niet op het lijf maar wel op de woning is geschreven.

Signature keukens van Obumex, Obumex, maatwerk keukens, wit

Totaalindruk

Juist vanwege het belang van die totaalindruk ging Obumex al in de jaren negentig in zee met gerenommeerde architecten. Joseph Dirand, Glenn Sestig en Gregoire de Laforesst durfden nu naam aan Obumex te verbinden omdat ze onder de indruk raakten van het vakmanschap en de visie van dit familiebedrijf. Obumex ontwerpt immers ook interieurs en eigen meubelen en durft dus letterlijk en figuurlijk verder te kijken dan de drempel van de keuken. Omgekeerd durfde Obumex deze architecten volledig de vrije hand te geven.

Kruisbestuiving

Het resultaat van deze kruisbestuiving tussen architectuur en ambacht was een reeks werkelijk unieke keukens, creaties die zich onderscheiden door een eigen uitstraling en karakter. Het sprak dan ook voor zich dat deze keukens van een handtekening zouden worden voorzien. De Signature Keuken was geboren – en werd direct zo’n groot succes binnen het hogere marktsegment dat Obumex de ene samenwerking op de andere liet volgen en ook in 2020 weer met een nieuw model komt.

Originele creatie

Elke samenwerking heeft tot een hoogst originele creatie geleid, maar, het visuele gaat steeds gepaard met de beste functionaliteit en de beste afwerking. Uiteindelijk mag een keuken nog zo mooi en aangenaam zijn om in te verblijven, ze dient in de eerste plaats om lekkere en voedzame maaltijden in te bereiden.

Signature keukens

De signature keukens en andere modellen van Obumex zijn te bekijken via de website van het bedrijf maar vooral te beleven in de vijf showrooms, verspreid over het land. Maatwerk begint immers met een rondleiding en een gedegen uitleg. Uw eigen droomkeuken ontstaat daar eerst voor uw geestesoog en later in uw nieuw te bouwen of te renoveren woning.

Tekst: Jeroen Kuypers
___

Meer projecten zien van Obumex?