Slaapkamer inrichten volgens luxe standaard

De Marketingreus

Is jouw slaapkamer toe aan een upgrade? En wil je graag het idee hebben in een chic hotel te slapen? Dan kun je daar heel makkelijk zelf iets aan doen. Want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een luxe gevoel in je slaapkamer te creërenMet deze vijf tips leer jij je slaapkamer inrichten volgens de luxe standaard.  

1. Kleuren 

Kleur heeft invloed op de luxe uitstraling van je slaapkamer. Misschien wel meer dan je denkt. Er is niet per se één kleur aan te wijzen welke zorgt voor een luxe uitstraling. Toch zie je bij chique slaapkamers vaak donkere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie donkergroene tint of ga voor donkerblauwe muren. Het heeft direct een andere uitstraling dan wanneer je kiest voor alleen witte muren. 

2. Sierlijsten 

Je geeft jouw slaapkamer een klassieke touch met sierlijsten. Nu heeft niet ieder huis standaard sierlijsten. Je kunt ze laten plaatsen, maar wist je dat je deze eenvoudig zelf kunt maken? Je begint met het bepalen van het patroon, daarna meet je de ideale afmeting en zaag en verf je de latjes. Je kunt natuurlijk alles in 1 kleur schilderen, maar je kunt ook kiezen voor behang in je sierlijsten. Zorg er dan wel voor dat het in dezelfde kleur is als de rest van de muren. Anders is de klassieke touch helaas weg. Vervolgens plak je de latjes op de muur en werk je de hoekjes nog wat bij. 

3. Gordijnen 

Wanneer je een kleine, hoekige kamer hebt, lijkt het luxe gevoel ver weg. Toch kun je dit gevoel wel creëren. Probeer je gordijnen eens wat hoger te hangen en zorg dat ze tot aan de grond komen. Je ziet gegarandeerd verschil. 

4. Meubels  

Een ander belangrijk onderdeel van een slaapkamer inrichten naar luxe standaard zijn de meubels. Het bepaalt de sfeer van de ruimte. Voeg daarom bijvoorbeeld een mooie fauteuil toe. Dit zorgt niet alleen voor extra sfeer, maar je hebt ook direct een zitplekje om te genieten van je slaapkamer. Daarnaast is een groot bed ook een onmisbaar meubel in een luxe interieur. Het liefst met een hoofdbord achter het bed.  Nog iets wat onmisbaar is: een goed matras. Een matras zie je wellicht niet, maar je merkt het wel. Zo wordt de ervaring nog completer. En heb je last van je rug? Kies dan voor een goed matras bij rugklachten. Zo weet je zeker dat je heerlijk slaapt en uitgerust wakker wordt! 

5. Details 

Vaak gaat bij luxe slaapkamer inrichten ook om details. Denk bijvoorbeeld aan spotjes die perfect in het plafond zijn afgewerkt. Of een donker houten vloer van hoogwaardige kwaliteit. Ga dus niet voor snel en slordig, maar neem de tijd om jouw luxe slaapkamer in te richten. 

Editor: Media team

Datum: 19-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living