Slecht weer opkomst: wat kun je doen?

Nederland is een land van vele seizoenen. De ene dag schijnt de zon en probeer je in je tuin een kleurtje te krijgen, de volgende dag is er storm op komst en moet je jezelf een hele dag binnen vermaken. Dit laatste zal geen probleem zijn, tenzij jij met constante zorgen zit of je huis de storm wel helemaal zal overleven. In deze blog geven we je drie tips die je kunt toepassen om goed voorbereid een storm door te komen. Pas ze gelijk toe!

1. Haal de belangrijkste dingen naar binnen

Wanneer er slecht weer wordt voorspeld, beginnen veel mensen vaak hun waardevolle spullen vast te binden. Tafels, stoelen, banken – noem het maar op; maak er één grote meubel van en het blijft wel staan. Tenminste, dat is wat mensen denken, maar de kans dat je met deze methode alsnog flinke schade oploopt op één of meerdere van je meubels is groot. Wij raden dus aan om niet vast te binden, maar om naar binnen te halen. Hierbij moet je goed prioriteren, aangezien je binnen waarschijnlijk niet genoeg ruimte hebt om alles op te slaan. Denk goed na over wat de storm koste wat het kost moet overleven en breng dit naar binnen, zodat je zeker weet dat hier geen schade zal ontstaan.

2. Zorg voor vermaak

Slecht weer betekent binnen blijven. Soms wordt er zelfs een code uitgesproken door de regering die het officieel mededeelt, maar ook als dit niet het geval is, is het alsnog een slim advies om op te volgen. Toch kan dit erg lastig zijn, omdat veel mensen binnen niet over genoeg vermaak beschikken. Wanneer je weet dat er aan het einde van de week een storm op komst is, heb je nog genoeg tijd om dit vermaak alsnog in huis te halen. Denk hierbij aan bordspellen, films of andere soorten van vermaak. Doordat jij afleiding hebt, zul je helemaal niet meer merken dat het stormt, waardoor je zorgen ook verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Woonverzekering

Wil jij zeker weten dat je geen onnodige kosten maakt tijdens de storm, dan is een woonverzekering afsluiten een slim plan. In dit geval raden we aan te kiezen voor een opstalverzekering, aangezien deze de kosten dekt van je huis, tuin en alles wat eraan vastzit. Omdat een storm weinig invloed heeft op je spullen binnen, is een inboedelverzekering in dit geval niet van toepassing, maar het is natuurlijk wel mogelijk om ook deze verzekering gelijk af te sluiten, zodat je hier ook geen zorgen over ervaart. Gaat de storm toch harder dan je had verwacht en loop je wel tegen kosten op, dan worden deze door de verzekering gedekt en betaal je geen cent te veel.

Na regen komt zonneschijn!

Nu je weet wat je kunt doen tegen de storm, is het slim om deze tips gelijk toe te passen. En onthoud te allen tijde: na regen komt zonneschijn. De storm gaat vanzelf voorbij en dan kun jij weer lekker van je huis genieten met lekker weer.