Slimme raambekleding van Zonnelux

Zonnelux

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Het is dan ook niet vreemd dat het interieur met deze trend mee verandert. We kiezen steeds vaker voor slimme oplossingen om ons hedendaagse leven zo eenvoudiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan een domotica systeem dat alle technologische apparaten aan elkaar verbindt, maar ook aan een thermostaat die de temperatuur zelf regelt of slimme raamdecoratie. Zonnelux kon dan ook niet achterblijven en koos ervoor om slimme raambekleding op de markt de brengen. Om tot de realisatie van deze producten te komen werden comfort, eenvoud en veiligheid centraal gesteld. Hierdoor kan genoten van hoog gebruiksgemak door diverse bedieningsvormen.  

De energiezuinige oplossing 

De slimme raamdecoratie van Zonnelux maakt het leven dus comfortabeler. Met slechts één druk op de knop opent en sluit de raambekleding naar het ritme van het dagelijkse leven. Bovendien is het ook mogelijk om timers in te stellen, zodat de raamdecoratie geheel automatisch opent of sluit. Dit is erg praktisch wanneer je gaat kijken naar de isolerende werking van raamdecoratie. Dat maakt het mogelijk om energie te besparen. Door in de zomer de raamdecoratie tijdig te sluiten blijft de warmte buiten en wanneer je hetzelfde doet in de winter zal er geen warmte verloren gaan. Bovendien past de slimme raamdecoratie zich automatisch aan door de invloeden van de temperatuur en de lichtintensiteit. Wat resulteert in een lagere energierekening.  

Een veilig gevoel 

Daarnaast biedt slimme raambekleding ook voordelen op het gebied van veiligheid. De pullbediening, afstandsbediening of app werken eenvoudig en zijn bovendien helemaal kind- en huisdiervriendelijk. Ook maken de manieren van bediening het mogelijk om de slimme raamdecoratie op afstand te beheersen. Ben je wat later dan verwacht thuis of ga je een weekend weg? Je kunt dan nog steeds de raambekleding op het gewenste tijdstip openen, waardoor het lijkt alsof het huis altijd bewoond is. Dit zal eventuele indringers afschrikken.  

Bedieningsvormen 

Zoals al werd benoemd is de slimme raambekleding te bedienen met een afstandsbediening, pullbediening of met spraakbediening. Met een afstandsbediening kun je, zoals de naam al doet vermoeden de raamdecoratie op afstand beheersen. Meerdere ramen zijn eenvoudig te koppelen waardoor ze tegelijk of afzonderlijk te bedienen zijn. Pullbediening houdt in dat je aan een koord trekt, waarna de raambekleding naar beneden zal komen. Hiervoor heb je geen internet nodig. Bovendien is het ook mogelijk om de raamdecoratie te koppelen aan spraakbesturingssystemen, zoals Amazon Alexa. Dit zorgt ervoor dat je het product met je stem kunt aansturen.  

Gebruiksgemak door smartphone 

Iets anders dat bijdraagt aan het gebruiksgemak van de raamdecoratie is het gegeven dat je het ook kunt aansturen met je smartphone. Hiervoor dien je een app te downloaden, waarna je direct aan de slag kunt. De raambekleding is aan- en uit te zetten via de app, maar je kunt er ook timers mee instellen of scènes creëren. Hierdoor creëer je binnen een handomdraai de beoogde sfeer en dat zorgt voor comfort en optimalisatie van het gebruiksgemak.  

Het perfecte design 

Al met al kent de slimme raambekleding van Zonnelux dus erg veel voordelen. Toch doet dit niet onder aan de uitstraling van het product. Bij een slimme oplossing hoort natuurlijk een stijlvol design. Daarom werd de motor naadloos geïntegreerd in het ontwerp, zodat hij nagenoeg onzichtbaar is. Ook de rest van het design werd tot in detail uitgewerkt. Ieder systeem wordt dan ook geleverd met kleur-gecoördineerde steunen en zwarte afdekkappen. Dit betekent dat de slimme raambekleding op eenvoudige wijze onderdeel wordt van het interieur. Hierdoor kan genoten worden van smarthome technologie én het perfecte design.  

Editor: Media team

Datum: 10-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux