• Prowork
  • Mastbos 17a
  • 5531 MX Bladel

Slimme woning | Prowork 

Op een prachtige locatie in Vught, ligt een mooie rietgedekte villa met een grote tuin verscholen in het groen. De villa heeft een eigentijdse uitstraling met klassieke elementen. De hoge gevelplinten, maatvoering van de ramen en het rieten dak met flinke overstek zorgen voor een klassieke uitstraling. De dakkapellen zijn daarentegen modern uitgevoerd, net als de state-of-the-art domotica toepassingen in en rondom de woning. Door de domotica, audio/video en beveiliging van Prowork, is deze villa omgetoverd tot een slimme woning. 

Thuisbioscoop 

In deze moderne villa zijn alle kamers met elkaar verbonden door de verschillende elementen van Prowork. De bewoners van deze prachtige villa wilde een woning die veilig en comfortabel is met onder andere een onzichtbare thuisbioscoop. Met één druk op de knop wordt de woonkamer veranderd in een bioscoop. Vanuit het plafond komt een groot scherm naar beneden en de verlichting gaat over op de juiste stand. Ook zijn er in deze slimme woning verschillende zaken met elkaar geïntegreerd zoals het klimaat, video, multiroom-muziek, het zwembad en een compleet dekkend wifi-netwerk.  

Beveiliging

Om de woning zo veilig mogelijk te maken heeft Prowork voor beveiliging gezorgd in de vorm van inbraak- en tuindetectie. Zodra de bewoners het alarm inschakelen zorgt het systeem ervoor dat de verlichting aan en uit gaat wanneer dat nodig is. Bij een detectie in en rondom het huis wordt de indringer door een geluidsignaal en verlichting geattendeerd dat hij gezien is. De bewoners ontvangen direct een bericht op hun smartphone. Door een technisch ontwerpplan heeft Prowork de bekabeling zodanig kunnen verwerken dat deze onzichtbaar is in de slimme woning.  

Prowork 

Prowork is al meer dan 20 jaar specialist in domotica en professional op het gebied van audiosystemen, thuisbioscopen en beveiliging. Door slimme technieken maken zij een woning aangenamer, veiliger en duurzamer. Ze begeleiden het proces van a tot z en hebben alle expertise van advies, onderhoud en aanleg in eigen huis. Prowork wil ervoor zorgen dat alle apparatuur zo makkelijk mogelijk is zodat iedereen deze kan besturen. Zij zorgen ervoor dat iedere woning veranderd kan worden in een slimme woning.  

 

Tekst: Ieke Hoekstra
Fotografie: Prowork

____

Een veilig huis, Prowork, the art of living

____

Meer projecten bekijken van Prowork?