Open interieur | Solarlux, the art of living

Smaakvolle villa met open interieur | Solarlux

Deze woning was nog bijna nieuw toen de huidige bewoners haar kochten. De vorige eigenaars hadden er maar een half jaar gewoond. Toch was een flinke verbouwing nodig om alles helemaal naar wens te maken. Het resultaat? De tuin, een nieuwe aanbouw, de gietvloer, verlichting en kleuren: allemaal helemaal op maat gemaakt voor de huidige bewoners. De lichtstraat, vouwwanden, loopdeur, glasbalustrade en het zetwerk staan allemaal op naam van Solarlux en maken van deze woning een smaakvolle villa met open interieur.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Haarden: Interschouw. Audio & Video: HiFi Klubben.

Interieur: TK Interoirs. Eetkamertafel: Table Du Sud. Domotica en schakelmateriaal: Gira.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Jaloezieën: Sunway Benelux B.V. Natuursteen: Lion Stone Natuursteen en Composiet.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Interieur: TK Interiors. Wasbak: ABK InnoVent. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

Extra leefruimte

Aan deze nieuwe woning is – zoals gezegd – veel gesleuteld door de tweede eigenaren. Met name de zolderverdieping onderging een fikse verandering. Dit was oorspronkelijk één grote ruimte met een aparte kamer erbij. Een nieuwe indeling zorgde ervoor dat er een werkkamer kwam, een overloop met inbouwkasten en voor de tieners een eigen badkamer. Het interieur werd op maat gemaakt door een interieurbouwer, zoals de vele kasten die aan de woning werden toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de kast in de woonkamer. Deze bevindt zich tegenover het haardmeubel, dat ook helemaal vernieuwd werd. Een tweede haard vinden we in de serre. Deze is kleiner van formaat, maar heeft wel een grotere vlam. Daardoor geeft hij meer warmte af dan de open haard in de woonkamer, die meer een sierhaard is.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Kranen: Hansgrohe IMC BV-AXOR.

Badkamerkranen: Dornbracht B.V. Kranen: Hansgrohe IMC BV-AXOR. Infrarood douche: Sunshower BV. Sanitair: Sanidrōme van Scheppingen. Dakraam: VELUX Nederland B.V. Badkamermeubel model Blend: Primabad. Douchebak: Villeroy & Boch Badkamer en Welness.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Gietvloer: Senso. Uitvoerende partner van Solarlux: Goes Serres. Raamdecoratie: Lex Home Decor Amsterdam.

Vouwwanden: Solarlux. Leverancier lichtstraat, vouwwanden, loopdeur, glas balustrade en zetwerk: Solarlux.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.

Open interieur | Solarlux, the art of living

Betonnen tegels (buiten): Schellevis Beton.

Serre haalt buiten naar binnen

Waar voorheen een terras lag, kwam een nieuwe aanbouw. Deze wordt door de bewoners de serre genoemd. Wanneer je de aanbouw ziet, begrijp je meteen waar die naam vandaan komt. Er werd een Solarlux Akzent plus lichtstraat geplaatst van maar liefst 6 x 3,5 meter en een dertiendelige Ecoline vouwwand die helemaal open kan, zelfs in de hoek. Er werd gebruikgemaakt van triple zon- en geluidswerend glas, zodat de ruimte perfect geïsoleerd is. Het is een prachtige plek, omdat je er veel licht hebt en omdat het voelt alsof je in de tuin zit. Dit open interieur zorgt ervoor dat je een optimale leefbeleving hebt.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Solarlux?