Smalle kozijnen en een groot glasaandeel

Solarlux

Met het uitgangspunt ‘wonen en werken’, werd dit landhuis gebouwd en vormgegeven. Het is de bedoeling dat de bewoners hier heerlijk kunnen wonen, maar daarnaast moet de woning ook als fijne werkplek fungeren. Dit speelt in op het gegeven dat er steeds vaker thuisgewerkt wordt. Dit landhuis ademt dan ook wonen en werken, zelfs in zo’n mate dat de volledig beglaasde gevel inhaakt op dit fenomeen; het huis kan zo aan het werk als energiebron. Het idee hierachter is dat de kozijnen de benutting van het zonlicht zullen maximaliseren, afgestemd op het natuurlijke bioritme van de bewoners, waardoor thuiswerken aangenamer wordt.  

Het Cero Schuifraam 

Overal waar de transparante bouwschil van het landhuis volledig geopend kan worden werd het Cero schuifraam van Solarlux gebruikt. Wanneer deze grote glazen puien openstaan kan de natuurlijke omgeving de woning eenvoudig betreden. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de binnen- en buitenruimtes in elkaar kunnen overlopen. Zelfs als de ramen gesloten zijn zorgen de smalle kozijnen ervoor dat de bewoners alsnog kunnen genieten van onbeperkt zicht op het prachtige landschap. Bovendien zorgen ze voor maximale transparantie.

Groot glasaandeel 

Doordat de breedte van de kozijnen slechts 34 millimeter is oogt het design erg symmetrisch en minimalistisch. Dit betekent dat het glasaandeel bestaat uit 98 procent. Daarom moet rekening gehouden worden met de kwaliteits- en veiligheidsaspecten voor grote glasvlakken tot 15 vierkante meter. Gelukkig heeft Solarlux de Cero grondig getest en zijn de ramen gecertificeerd volgens de strengste veiligheidsnormen. Daarnaast is het optioneel om te kiezen voor ramen die voldoen aan de inbraakveiligheidsklasse.  

Bevordering van de productiviteit 

De ramen zorgen ervoor dat thuiswerkenden hun energie kunnen halen uit natuurlijke omgeving. Het schijnt volgens allerlei verschillende onderzoeken de productiviteit te bevorderen. Dit is dan ook één van de voordelen van specifieke Solarlux ramen, echter biedt het bedrijf nog veel meer producten aan. Denk aan schuifpuien, terrasoverkappingen, serres en vouwwanden. Ben je benieuwd naar de verschillende opties? Kijk dan gerust op hun bedrijfsprofiel.  

Editor: Media team

Datum: 20-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solarlux