Smart home: als alles vanzelf gaat | Pricewise

Je komt thuis en de voordeur gaat open. Omdat het al donker is, brandt er sfeervolle verlichting in de hal en de woonkamer. Het is al lekker warm binnen en er staat een relaxed muziekje op. Hoe heerlijk als dit alles vanzelf gaat. Het is nog maar een kleine impressie van wat er allemaal mogelijk is in een smart home.

Voor iedereen binnen bereik

Een smart home of slim huis is geen toekomstplaatje meer of alleen iets voor de rich and famous. Een huis vol slimme techniek en apparaten is voor iedereen mogelijk. Veel mensen kiezen bij de aanschaf van nieuwe apparaten al voor een slimme variant. De Nederlandse smarthomemarkt groeide in 2018met maar liefst 70 procent. Een smart home bespaart je energie, is gemakkelijk en levert je een hoop plezier op. Door simpelweg hardop te zeggen wat je wilt of even je smartphone erbij te pakken, gaan alle deuren van je eigen huis voor je open. Via apps kun je bovendien veel dagelijkse handigheden alvast voorprogrammeren.

Of je nu thuis bent of niet

Slimme apparaten kunnen contact maken met het internet. En internet wordt steeds sneller en betrouwbaarder. Hierdoor kun je allerlei apparaten in en rondom je huis met elkaar verbinden en bedienen met je stem via smart speakers of met je smartphone. Of je nu thuis bent of niet. Je koopt bijvoorbeeld een slimme tv en internet zorgt ervoor dat je gelijk je favoriete programma kunt kijken. Vertrek je van huis en ben je vergeten om je espressomachine uit te doen? Via je smartphone zet je deze gemakkelijk uit terwijl je al onderweg bent.

Mogelijkheden zijn eindeloos

Natuurlijk maken niet alleen een slimme tv en internet je leven comfortabeler, de mogelijkheden voor een smart home zijn eindeloos. Met slimme stekkers kun je bijna ieder apparaat automatisch bedienbaar maken. Daarnaast zijn onder andere smart displays in opkomst. Dit is een soort smart speaker met een extra display. Zo kun je tijdens het koken bijvoorbeeld heel makkelijk stap voor stap je recept bekijken. En wat dacht je van een slimme koelkast die tot wel drie keer langer eten vers kan houden? Zo hoef je een hoop minder voedsel te verspillen.

Op alle fronten een goed gevoel

Modern wonen krijgt de laatste jaren een steeds bredere context. Het betekent dat je je woning volledig duurzaam en helemaal naar je eigen wensen en gemak kunt inrichten. En ook op het gebied van veiligheid biedt een smart home uitkomst. Niet alleen omdat je op afstand kunt zien wat er in je huis gebeurt, maar bijvoorbeeld ook omdat je rookmelder het fornuis kan uitzetten als er iets aan het aanbranden is. Smart homes geven je op alle fronten een goed gevoel.

___

Graag meer blogs van Pricewise bekijken?

Pricewise, smart home