exclusive steel, snelle levertijd

  • Exclusive Steel
  • Oude Kerkstraat 32
  • 4921 XE Made
    Nederland

Snelle Levertijd

‘Kunnen jullie snel leveren?’, vraagt hij. ‘Ik wilde de taatsdeuren eigenlijk al in februari …’. ‘Waar woon je?’, vraag ik. Heel toevallig is Leo daar in de buurt. Ik bel terug om te vertellen dat we binnen 15 minuten bij hem voor de deur staan. Het is even stil …. ‘Wat een geluk! Ik ga snel koffiezetten!’, is zijn reactie.

Wij kunnen binnen 8 weken leveren

Klanten vertellen me dat sommige partijen de levertijd laten oplopen tot wel 14 weken. Misschien geeft dit hen een (vals) gevoel van zekerheid. Wij begrijpen dat als je eenmaal betoverd bent van de slank stalen deuren, je ze zo snel mogelijk wilt hebben. Drie verschillende factoren zijn bepalend voor de levertijd: 1. Opdrachtbevestiging 2. Moment van inmeten 3. Bestelling van het glas.

Bevestig de opdracht

Op het moment van de opdrachtbevestiging kunnen we capaciteit voor je inplannen. De levertijd van 8 weken is namelijk gebaseerd op de orderportefeuille. Wij houden de levertijd op 8 weken. Dreigt dit op te lopen, dan breiden we onze capaciteit uit.

Inmeten

Het inmeten van de dagmaat is na het stucen en de plaatsing van de vloer. We nemen namelijk de exacte afmetingen in millimeters nauwkeurig op. Zou je na het inmeten de muren (nog een keer) stucen, dan passen de deuren al niet meer. Hetzelfde geldt voor elke verandering aan de vloer. Na het inmeten hebben we nog enkele weken nodig voor productie. We komen dus meteen nadat de wanden en vloer klaar zijn.

Glas bestellen

Elke deur is uniek in afmetingen en vlakverdeling. Dat betekent in de praktijk dat het glas pas besteld kan worden als de deur op de werktafel klaarligt. Op dat moment kunnen de precieze afmetingen opgemeten worden. De levering van het glas is het laatste waar we op moeten wachten.

We laten staal spreken met ambacht

Elk van onze vakmannen maakt een compleet project. Hij selecteert eerst de profielen en zaagt, slijpt, last, schuurt en poetst daarna het staalwerk totdat het klaar is om gespoten te worden. Op deze manier blijft de vakman betrokken en verantwoordelijk. Dit geeft hem meer voldoening en werkvreugde, wat goed te zien is in het einderesultaat. Hij kan de handgemaakte stalen deuren zijn eigen ‘handtekening’ meegeven.

Vakmanschap waarderen

Een landelijk dagblad schrijft een leuk stuk over de vraag waarom stalen deuren met glas zo populair zijn. Een geïnterviewde zegt: ‘In principe kan iedereen met een lasapparaat zo’n deur maken’. Nu moet ik opkomen voor het vakmanschap van mijn collega’s. Dat is namelijk absoluut niet waar! Vanaf het allereerste moment kunnen er bij het inmeten, ontwerpen, fabriceren, spuiten en plaatsen van een stalen deur meerdere technische en esthetische fouten gemaakt worden. Net zoals niet iedereen met een pen een stukje voor een dagblad kan schrijven, kan niet iedereen met een lasapparaat een stalen deur maken. Daarvoor gooien mijn collega’s al hun specifieke kwaliteiten in de strijd.

Het Wow-effect

We willen graag het Wow-effect voor jou bereiken in zowel het eindresultaat als de levertijd. Ben je enthousiast geworden? Laten we afspreken, ik maak graag tijd voor je vrij.

 

Tekst: Naftali Leidelmeijer
Fotografie: Exclusive Steel

____