Solarlux, Glazen puien, Ramen, Serre, Glazen ramen

Solarlux

Monumentaal pand in modern jasje

Een verbouwing hoeft niet groot te zijn om een groots effect te hebben. Een bescheiden serre met glazen vouwwanden kan al wonderen doen. Zo transformeerde de woon/eetkamer tot het middelpunt van de woning met een bijzondere ambiance.

Het huis ligt midden in het historische centrum van Alkmaar, direct aan de gracht. Op luttele afstand van de winkels, cafés en restaurants met hun Oudhollandse gevels en de gezellige terrassen. Het was een hele opgave om het monumentale pand in een modern jasje te steken. Bij aankoop was al duidelijk dat de woning volledig gerenoveerd moest worden. De bewoners toetsten vele mogelijkheden voor ver- en uitbouwen, altijd onder de voorwaarde dat het historische karakter van het huis in tact moest blijven met een moderne ambiance.

Glazen uitbouw

Met behulp van een visualisatie werd gekeken hoe de glazen uitbouw er uit kon komen te zien. De buitenmuur werd over de volledige breedte doorgetrokken naar achteren en uitgebreid met een serredak en vouwwanden.  De glazen vouwwanden tussen hun woon/eetkamer en de tuin zijn volledig te openen. Zonder drempel of ander struikelblok – dankzij het in de vloer verzonken railsysteem. De muren van de nieuwe woon/eetkamer zijn fris en modern gepleisterd. Hoewel de oppervlakte met niet meer dan 24 vierkante meter werd uitgebreid, is het effect enorm. De hele ruimte is nu heerlijk licht en helder en de tuin is zo ook een prominent onderdeel van het woongenot.

Solarlux, Glazen puien, Ramen, Serre, Glazen ramen

Solarlux, Glazen puien, Ramen, Serre, Glazen ramen

Solarlux, Glazen puien, Ramen, Serre, Glazen ramen

___

Alle projecten van Solarlux bekijken?

Solarlux

___

Contactgegevens:

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal