Solarlux, open vouwwanden, boothuis

Solarlux

Grenzenloze mogelijkheden met vouwwanden

De vouwwanden van Solarlux zijn breed toepasbaar als royaal te openen gevelelement in nieuwbouw of bestaande bouw. De huidige woontrend is om buiten en binnen maximaal met elkaar te verbinden. En dat realiseer  je perfect met vouwwanden, omdat deze nagenoeg voor 100% te openen zijn in tegenstelling tot een traditionele schuifpui of openslaande tuindeuren.

Bijzonder project
Een heel bijzonder bouwproject is de woonboot, gelegen in de buurt van de Loosdrechtse plassen. Ruim 10 jaar geleden koos de bewoner ervoor om zijn appartement in hartje Amsterdam te verruilen voor een leven op een woonboot. Vorig jaar stond een grootschalige renovatie gepland met als doel een modern karakter met veel openheid en lichtinval te creëren. De bestaande kleine schuifwand en vaste houten panelen werden vervangen door grote flexibele glaspartijen. De verwerkte materialen vormen een perfecte afspiegeling van dit uitgangspunt: de wit gestucte bekleding, gecombineerd met fraaie houten elementen en de royale toepassing van glas zorgen voor een luchtige en moderne indruk.

Flexibele vouwwanden
Tijdens de planning heeft de bewoner veel op internet gezocht om inspiratie op te doen. Naast de houten panelen voor de gevels vielen de flexibele glazen vouwwanden van Solarlux meteen op. Samen met de architect werd een passend ontwerp gemaakt. De ene kant van de boot is zo’n twee meter langer gemaakt, om de afzonderlijke glazen elementen naar buiten te kunnen openen. Om de woonboot de nodige stabiliteit te geven, moest er een contragewicht komen – in de vorm van een vierhonderd kilo zwaar Boeddha-beeld. “De hele verbouwing was onderworpen aan strenge bouwvoorschriften”, aldus de bewoner. “Op sommige punten moesten we daarom heel creatief zijn.” En voor Solarlux partner VOKU uit Mijdrecht was het natuurlijk een heel uitdagend project om de vouwwanden vanaf het water perfect te monteren.

 

Solarlux, open vouwwanden, boothuis

Solarlux, open vouwwanden, boothuis

 

Woonkamer één groot terras
Tegenwoordig is de circa honderdzestig vierkante meter grote woonboot het absolute droomhuis van de bewoners. De bovenste verdieping wordt gebruikt als open woon- en eetgedeelte. In het onderste deel van de boot bevinden zich de bad- en slaapkamers. Vooral ’s zomers geniet men volop van het leven op de woonboot. Want dan is de glazen gevel meestal open en lijkt de woonkamer op een groot terras.

 

Solarlux, open vouwwanden, boothuis

 

Lees het hele interview met de bewoners in ons gratis klantenmagazine OPEN!   Bestel nu het Solarlux magazine!

 

 


Solarlux, open vouwwanden, boothuis

Solarlux 


Solarlux staat garant voor individuele oplossingen van glas die het wooncomfort een nieuwe dimensie geven. Glazen vouwwanden, serres, terrasoverkappingen en balkonbeglazing voor nieuwbouw en renovatie, altijd op maat gemaakt en geheel passend bij de wensen van de klant.
__
Meer informatie over Solarlux?