Soorten glas: van brons tot melk glas

Blecks Stalen deuren

Stalen deuren of puien met grote glaspartijen zijn erg geliefd. Ze passen bij vrijwel iedere interieurstijl, laten veel daglicht binnen en zijn helemaal naar wens vorm te geven. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, kleuren of rasters, maar ook uit erg veel uiteenlopende soorten glas. Deze keuze kun je baseren op basis van de uitstraling die het glas heeft en op de functionaliteiten. Blecks heeft erg veel soorten glas, zoals melk glas, die allen zorgen voor een ander gevoel of effect.

Brons glas

Brons glas is licht doorzichtig maar heeft door de bruine gloed een warme en elegante uitstraling. Er wordt nog niet zoveel gekozen voor deze soort glas, maar hij bezit de eigenschappen om iedere ruimte een unieke uitstraling te geven.

Mat glas, glazenwand, Blecks

Grijs glas

Heb je een interieur met grijstinten en wil je hetzelfde effect creëren als bij brons glas? Dan is grijs glas een geweldige optie. Zodra de ruimte achter het grijze glas donker is zie je haast niet wat er zich achter de stalen deur afspeelt, maar is de ruimte licht dan krijg je hier wel toegang tot en dat geeft een bijzonder effect.

Melk glas

Voor een kast of een toilet is melk glas een fijne optie. Deze glas soort laat helemaal niets doorschemeren, hooguit een felle lamp. Zo sluit je de ruimte volledig af zonder dat het net zo hard aandoet als een massieve deur.

Satijn glas

Als je een ruimte licht wil houden maar hem tegelijkertijd ook wil afsluiten om de privacy te bewaren dan biedt satijn glas de oplossing. Door een deur van dit soort glas heen zal je alleen schimmen en vage kleuren zien.

Canale glas

Het Canale glas was vooral populair in de jaren zestig, maar het lijkt erop dat het opnieuw een trend wordt. Dat komt doordat deuren met dit glas vormgegeven zijn aan de hand van persoonlijke wensen en daardoor een uniek uiterlijk krijgen.

Blank glas

Waar nog steeds het meest voor gekozen wordt is blank glas. Bij Blecks wordt dan standaard gelaagd veiligheidsglas toegepast. Dit zorgt ervoor dat wanneer er schade of een barst ontstaat, het glas niet uiteen zal vallen in scherven.

Dichte panelen

Naast glas kun je ook kiezen voor stalen deuren met dichte panelen. Deze zijn door Blecks in dezelfde kleur als de deur te poedercoaten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ze bijvoorbeeld te beplakken met leer, hout of materiaal dat ook op andere plekken in de woning terugkomt.

Editor: Media team

Datum: 01-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Blecks Stalen deuren