Spannend landhuis met karakter

Van Houtum Architecten

Op een kavel van zo’n 8.500 m2 in een groene Noord-Brabantse omgeving pronkt deze spannende villa met sterke persoonlijkheid. Dit prachtige landhuis is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de bewoners en Van Houtum architecten, waarin de droom van een modern-landelijke woning succesvol tot leven werd gewekt. 


Ontwerp

Landhuis, interieurontwerp, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van het ontwerp

Architect

Van Houtum Architecten

Alles in verbinding 

De bewoners hadden een duidelijk beeld van de te realiseren droomwoning: een landhuis met rieten kap, witgestucte muren en aluminium kozijnen en mooie, leefbare ruimtes met veel daglicht. Met het ontwerp van een gebouw met veel karakter wist Van Houtum architecten perfect aan de woonwensen te beantwoorden. De bijzondere ligging en riante kavel inspireerden de bewoners en het architectenbureau om in U-vorm te bouwen. Hierdoor is een ensemble van drie volumes ontstaan: een gedeelte met een gastenverblijf, poolhouse met sauna, fitnessruimte en garage ineen, een woonruimte en een corridor die alles met elkaar verbindt. 


Leefruimtes

Landhuis, interieurontwerp, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van de leefruimtes

Natuursteen

Tuytelaers

Beeld & Geluid

Audio TV Centrum

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Hart van het huis 

Bij binnenkomst via het midden van de corridor kijk je uit over het zwembad in de binnentuin. In het woongedeelte worden de verschillende ruimtes met elkaar verbonden door een zichtas die recht door de woning loopt. De diverse vides versterken de ruimtelijke en dynamische sfeer. Een schitterende keuken vormt het hart van het landhuis. Hierbij is gekozen voor een hoge gesloten kastenwand en een kookeiland met marmeren werkblad. De organische tafel is een uniek ontwerp en zorgt voor spanning tussen alle strakke lijnen. 


Smaakmakers

Landhuis, interieurontwerp, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van de smaakmakers

Badkamerkranen

Hotbath BV

Wellness

VSB Wellness BV

Natuursteen

Tuytelaers

Grenzen opzoeken 

Voor het smaakvolle interieur sloegen de bewoners de handen ineen met Studio C. Interieurs. Tijdens een intensief traject met diverse contactmomenten ontstond een verrassend en tegelijkertijd perfect passend ontwerp. Hierbij werden steeds de grenzen opgezocht om tot een spannend geheel te komen. Zo prikkelen de badkamer en het poolhouse door de keuze voor diverse soorten behang in combinatie met metalstuc in een goudtint. Ook de statement bank van Olàv Home van maar liefst acht meter lang is een bijzondere smaakmaker. De raambekleding van Zonnelux zorgt voor een eigentijdse sfeer. Er is gebruikgemaakt van houten shutters en jaloezieën uit de collectie van Piet Boon, geweven hout en gordijnen. Alle keuzes samen hebben geleid tot een karakterpand, waar iedere dag aanvoelt als een feestje. 

 

Editor: Media team

Datum: 11-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten