Spectaculaire mansion met louvredak als monsterproject

Livium

Voor magazine The Art of Living komen we op de meest unieke plekken waar we de vele prachtige parels ontdekken die ons land rijk is. Toch worden ook wij nog regelmatig verrast. Zoals bij deze spectaculaire villa aan het water. De opdrachtgevers vertrouwden blindelings op de expertise van Studio Marco van Veldhuizen. Dat vertrouwen werd beloond met het ontwerp en de realisatie van een werkelijk fantastisch geheel, waarin het interieur, exterieur en de buitenruimte samenvloeien in één krachtig totaalbeeld dat perfect binnen de schoonheid van de omgeving past. De enorme eyecatcher buiten is een gigantisch louvredak over de gehele breedte van de woning. Ook aan de achterzijde, waar je betoverd wordt door de riante glaspartijen, zijn louvredaken (in)gebouwd waarmee je heel precies kan bepalen hoeveel zon je wil verwelkomen.

louvredak, Livium, The Art of Living

Next-level genieten 

Bij het zien van dit schitterende project is het haast niet voor te stellen dat het om een villa in eigen land gaat. Het wonderschone geheel wekt de indruk dat de villa zich bevindt op een internationale A-locatie, zoals Ibiza of Curaçao. Maar niets is minder waar. Bij dit plassengebied in Noord-Holland vonden de opdrachtgevers de perfecte plek om hun droomvilla te realiseren. Aan Studio Marco van Veldhuizen de eer om die droom tot leven te wekken. Het bureau boog zich over het ontwerp en de realisatie van de architectuur alsmede het interieur en de buitenruimte, waardoor één totaalbeeld is ontstaan waarin alles optimaal met elkaar samenwerkt. Het woord ‘villa’ doet eigenlijk te kort aan het verbluffende geheel. De indrukwekkende mansion wordt gekenmerkt door een strak, dynamisch lijnenspel, waardoor de architectuur rijk is aan perspectieven. Elke hoek levert een nieuw, verrassend zicht op.  

louvredak, Livium, The Art of Living

De producten van Livium

Livium presenteert een nieuwe generatie zonregulering. Ook ontwikkelen zij louvredakenlouvrepanelen en shutters van hoogwaardige materialen. Het bedrijf levert volledig maatwerk. De collectie zonregulering past goed bij bestaande bouw, maar ook zeker bij nieuwbouw. Buiten dat de louvredaken een prachtig stijlvol element toevoegen aan jouw woning, reguleren ze zonlicht en wind. Je kunt zelf bepalen hoeveel zon, licht en warmte binnenkomt, op elk moment van de dag. De louvrepanelen beschermen tevens optimaal tegen zonlicht en wind, alleen dan van opzij in plaats van bovenaf. De louvrepanelen zijn 180 graden traploos verstelbaar, wat ervoor zorgt dat je de mate van privacy naar wens kunt instellen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en zowel horizontaal als verticaal toe te passen. 

Editor: Media team

Datum: 08-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp