spectaculaire villa | Marco van Veldhuizen, the art of living

Spectaculaire villa met internationale allure | Studio Marco van Veldhuizen

Voor magazine The Art of Living komen we op de meest unieke plekken waar we de vele prachtige parels ontdekken die ons land rijk is. Toch worden ook wij nog regelmatig verrast. Zoals bij deze spectaculaire villa aan het water. De opdrachtgevers vertrouwden blindelings op de expertise van Studio Marco van Veldhuizen. Dat vertrouwen werd beloond met het ontwerp en de realisatie van een werkelijk adembenemende villa waarin het interieur, exterieur en de buitenruimte samenvloeien in één krachtig totaalbeeld dat perfect binnen de schoonheid van de omgeving past!

Wandlampen: JSPR. Deurbeslag: FORMANI. Kroonluchter: JSPR. Trappenbouwer: Eestairs. Schakelmateriaal: Gira Nederland. Lederen wandbekleding: Alphenberg.


“Bij binnenkomst in de royale entree raak je direct bevangen door een gevoel van verwondering”


spectaculaire villa | Marco van Veldhuizen, the art of living

Lederen wandbekleding: Alphenberg Leather.

Next-level genieten

Bij het zien van dit schitterende project is het haast niet voor te stellen dat het om een villa in eigen land gaat. Het wonderschone geheel wekt de indruk dat de villa zich bevindt op een internationale A-locatie, zoals Ibiza of Curaçao. Maar niets is minder waar. Bij dit plassengebied in Noord-Holland vonden de opdrachtgevers de perfecte plek om hun droomvilla te realiseren. Aan Studio Marco van Veldhuizen de eer om die droom tot leven te wekken.

Louvredak: Livium BV.


“We hebben heel veel vertrouwen gekregen om iets bijzonders te mogen creëren.”


Openhaard: Boley Exclusieve Openhaarden. Buitenmeubilair: Borek Parasols | outdoor furniture. Geopietra Steenstrips: The Flagstone Company BV.

Een totaalbeeld

Het bureau boog zich over het ontwerp en de realisatie van de architectuur alsmede het interieur en de buitenruimte, waardoor één totaalbeeld is ontstaan waarin alles optimaal met elkaar samenwerkt. Het woord ‘villa’ doet eigenlijk te kort aan het verbluffende geheel. De indrukwekkende mansion wordt gekenmerkt door een strak, dynamisch lijnenspel, waardoor de architectuur rijk is aan perspectieven. Elke hoek levert een nieuw, verrassend zicht op.

Raambekleding: Indivipro. Buitenmeubilair: Borek Parasols | Outdoor furniture. Louvredak: Livium BV. Tuinverlichting: in-lite Outdoor Lighting.

Buitendouche: JEE-O. Zwembad: Waterwel.

spectaculaire villa | Marco van Veldhuizen, the art of living

Zwembad: Waterwel.

Fraaie tuin

De internationale allure dankt het gebouw aan een mix van bijzondere materialen: een elegante baksteen, strak wit pleisterwerk, aluminium en een charmante natuurgevelstenen. Aan de voorzijde heeft de architectuur een vrij gesloten karakter, om zo de privacy van de opdrachtgevers te kunnen waarborgen. De achtergevel is verrijkt met enorme glaspuien, waardoor de bijzonder fraaie tuin en het uitzicht over het water zich als een levend schilderij aan de opdrachtgevers presenteren. Het is duidelijk: hier genieten zij in hun spectaculaire villa op next-level niveau.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Peter Baas

____
Wil je meer zien van Studio Marco van Veldhuizen?