Spectaculaire witte keuken | StrandNL
Spectaculaire witte keuken | StrandNL
previous arrow
next arrow

  • Stalen deuren
    Steellife by Roukens B.V.
    Elspeet | www.roukens.nl
  • Tuinontwerp en tuinaanleg
    BUYTENGEWOON Tuinontwerp & Hovenier
    Elspeet | www.buytengewoon.nl

Spectaculaire witte keuken | StrandNL

Groen is de kleur die past bij de gemeente Zeist, onderdeel van het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Aan één van de meest markante, lommerrijke lanen nabij het centrum ligt deze karakteristieke jaren ‘30 villa die op een vakkundige en bedreven manier werd verbouwd door interieurarchitecten Mark Mutsaers en Geertje Stumpel van StrandNL. Vormenrijkdom versus ruimte, comfort en functionaliteit maakt deze woning tot een absoluut droomhuis. De woonwensen van nu, zoals een strakke witte keuken en zwarte kozijnen zijn gerealiseerd met respect voor toen.

witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur

Het ontwerp voor het interieur & exterieur is gerealiseerd door StrandNL. De haard werd geleverd en geplaatst door van Manen Kachels & Haarden.

Jaren ’30 woning

Deze woning was voorheen een opvanghuis voor jongeren. Er is structuur in het huis teruggebracht en geaccentueerd met kleuren, detaillering en materialen. Het is de vertaalslag naar de woonwensen van een gezin met jonge kinderen met behoud van de unieke sfeer en elementen van een typische jaren ‘30 woning. Dat deze missie geslaagd is, blijkt meteen bij binnenkomst in de hal van de villa, waar een wauw nauwelijks te onderdrukken is. De entree geeft een mooi doorzicht naar de achtertuin en vormt een directe verbinding met de keuken, zit- en speelkamer.


“Het meubilair in de keuken is maatwerk, met een werkeiland om te spoelen en een handige nis om in te koken”


witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur

Gerrits Interieur realiseerde het maatwerk: een keuken, de badmeubels en het bureaumeubel.

Steellife by Roukens B.V. is verantwoordelijk voor het ontwerp en plaatsing van de stalen deuren. ROY Parketspecialisten verzorgde de houten visgraatvloer.

witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur

Witte droomkeuken

De plaatsing van de witte keuken is slim bedacht, omdat er zo altijd contact mogelijk is met huisgenoten in de kamer of serre. Het meubilair in de keuken is maatwerk, met een werkeiland om te spoelen en een handige nis om in te koken. Het blad van marmer siert de keuken en tilt de uitstraling naar een hoger niveau. Mooi is de plaatsing van de ronde tafel die zo een natuurlijk scharnierpunt vormt tussen woonkamer en keuken. Het is tevens de meest logische plek voor de openslaande deuren richting tuin en terras. In het zitgedeelte zorgt een enorm raam voor een optimale connectie met de onder architectuur aangelegde tuin. De knusse serre grenst rechts aan de keuken.

witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur


“In het zitgedeelte zorgt een enorm raam voor een optimale connectie met de onder architectuur aangelegde tuin”


Slim, mooi en logisch

Door de trap om te draaien is ruimte gecreëerd en een sfeervolle connectie tussen de drie woonlagen ontstaan. De kleuren van het glas-in-loodraam vormen de basis voor het subtiele, vergrijsde kleurgebruik uit het klassieke palet van Farrow & Ball dat overal in de woning is toegepast. De architecten van StrandNL hebben bij de verbouwing het contrast niet geschuwd. Dat blijkt onder meer uit de keuze voor de gevlinderde betonvloer en de toepassing van stalen deuren. Opvallend is de speelse vertrapping in kleurgebruik van licht voor de actieve ruimtes naar donker in de intiemere, huiselijke plekken.

witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur

witte keuken, strandNL, jaren '30 villa, maatwerk, licht interieur

Aannemersbedrijf Schuurman B.V. zorgde als hoofdaannemer voor een goede projectbegeleiding en de realisatie van de overkapping. Het ontwerp en de aanleg van de tuin staat op naam van BUYTENGEWOON Tuinontwerp & Hovenier.

Details

Opvallende details zijn de mintgroene kozijnen die zijn meegeschilderd in de kleur van de muren en zo een mooie opmaat vormen naar de aangrenzende zijtuin. Uitermate praktisch zijn de vele gebruiksvriendelijke maatkasten in huis; zeker met kinderen een must voor de opgeruimde look. Er is gekozen voor een parketvloer met een visgraatmotief. Dit motief is speels en chique tegelijkertijd en wordt veel toegepast in nieuwe en verbouwde woningen. Een ander mooi detailwerk is het trio aan lampen boven het keukeneiland. Ze geven neutraal licht, maar zijn speels van vorm. De inbouwspotjes in het plafond zorgen voor het functionele werklicht in de ruimte.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Emma Beugelink

____

Wil je nog meer projecten van StrandNL zien?