HTC Parking en Security, speed gate, toegangspoort, parkeergarage

  • HTC Parking & Security
  • Tweede Bloksweg 72
  • 2742 KL Waddinxveen

Speedgate met historisch accent | HTC Parking & Security 

Begin maart is de nieuwbouwparkeergarage Q-Park Oostenburg op Oostenburgereiland in Amsterdam in gebruik genomen. Een moderne, toekomstbestendige parkeergarage die bezoekers een zorgeloze parkeerervaring biedt mede dankzij de snelle en betrouwbare Xentry 3TP Speedgates met geperforeerde art punch beplating voor zowel de inrit als de uitrit. Deze enorme eyecatcher bestaat uit platen met veel gaatjes, waardoor middels de lichtinval een mooie afbeelding ontstaat. Het is een industriële vorm van kunst. Het mooie van dit project is dat het bewijst dat kunst alles kan zijn en overal is. 

Samenwerking Rijksmuseum

Qua uiterlijk is deze nieuwe parkeergarage een echte blikvanger geworden die goed past in de stoere, industriële omgeving. Zo is de gevel opgetrokken uit beton met unieke reliëfs van rietmatten en natuursteen. De speedgates waren in eerste instantie geleverd met robuuste dichte beplating. Hier had de architect echter ook iets bijzonders voor in gedachten, namelijk geperforeerde staalplaten, voorzien van VOC-afbeeldingen uit het Rijksmuseum. Met zo’n verzoek gaan ze bij HTC parking & security natuurlijk graag aan de slag. Op basis van de afbeeldingen is een perforatiepatroon in de beplating gerealiseerd dat een geweldig industrieel en kunstzinnig effect geeft.  

Een stukje geschiedenis

Wie nu de parkeergarage in- of uitrijdt, wordt getrakteerd op een prettige parkeerervaring en een betoverend uitzicht met een knipoog naar het roemrijke verleden van Oostenburgereiland. Voor wie het even niet meer weet, hier een korte samenvatting van de geschiedenis. In 1161 kocht de VOC het pas met de hand aangelegde eiland Oostenburg. Daar werd een enorme houtzagerij gebouwd en een 500 meter lange lijnbaan voor het slaan van touw. Het waren de eerste onderdelen van wat in die tijd het grootste industriële bedrijf ter wéreld zou gaan worden! Er werden al snel complete scheepswerven en magazijnen ingericht. Het gehele eiland werd werkelijk gedomineerd door de VOC. Hiermee was de internationale handelsmetropool Amsterdam een feit! 

HTC Parking en Security, speed gate, toegangspoort, parkeergarage

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: HTC Parking & Security

____

HTC Parking & Security

____

Meer projecten bekijken van HTC Parking & Security?