Stadswoning | Van Mosel, the art of living

Speels moderne stadswoning met vintage flair | Het Interieurhuys (Van Mosel Interieurbouw)

Wat begon bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer mondde uit in een totaalrenovatie van een karakteristieke stadswoning uit 1906. Het Interieurhuys – voormalig Van Mosel Interieurbouw – uit Breda voorzag de jonge opdrachtgevers van een fris, modern thuis. The Art of Living sprak met eigenaar Martijn van Mosel en interieurarchitect Desirée Vergouwen over deze unieke renovatie.

Stalen taatsdeur: EDZ Steeldesign. Boomstamtafel: PalletWood Interiors.

Parketvloer: BVO Vloeren. E-Installatie: Jacobs Elektro. Gietvloer: Creative Floors. Behang (plaatsing): Maurice De Man Wandbekleding. Parketvloer: BVO Vloeren. Architect: Het Interieurhuys. Leverancier raambekleding: Liever Thuis

Stadswoning | Van Mosel, the art of living

Jaloezieën (merk): Sunway Benelux B.V.

 

Spannende mix van stijlen

Wanneer je afgaat op de traditionele voorgevel van deze stadswoning, verwacht je bij binnenkomst omarmd te worden door een net zo traditioneel interieur. De binnenkomst in de entree is er echter een waardoor je ogen meteen geopend worden. Lang in het halletje blijven staan zou zonde zijn, want de spannende mix van verschillende interieurstijlen verleidt je om verder te lopen naar de rest van de woning. Om het hoekje bevindt zich het daglichtrijke eetgedeelte; recht vooruit de op maat gemaakte keuken en de toegang tot de tuin. In het midden van open begane grond trekt er echter nog een element direct je aandacht: het trappenhuis, dat

Sanitair: Het Badhuys. Kranen: Hotbath BV.

Stadswoning | Van Mosel, the art of living

Sanitair: Het Badhuys.

 

Verbinding met buiten

Het jonge stel dat hier woont, koos voor eigenzinnigheid. Niet alleen wat de styling betreft, maar ook qua indeling is dit geen typische woning. De keuken en het eetgedeelte zijn twee gescheiden leefruimtes en beschikken ieder over een eigen karakter. Ze zijn met elkaar verbonden door middel van de betonnen vloer, die over de gehele begane grond doorloopt. Vanuit de entree betreed je de lagergelegen keuken via een klein trapje. De keuken wordt geflankeerd door aan de ene muur twee prachtige schilderijen en aan de andere muur een opvallend natuurlijk ogend behang met schubbenreliëf. Het houten eiland met keramiek werkblad en barkrukken dat tegen deze muur gesitueerd is, is de perfecte plek om samen te kokkerellen of op het leven te proosten.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Van Mosel Interieurbouw?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media