Spelen met contrasten middels terrastegels

MBI De Steenmeesters

Deze mooi vormgegeven en royaal aangeplante tuin is een echteeyecatcher. Dat blijkt onder meer uit de spontane selfies die voorbijgangers in de voortuin maken. Achter de overduidelijke esthetica gaat een zorgvuldig geconstrueerd plan schuil, dat perfect is afgestemd op de wensen van de bewoners. In deze tuin is gekozen voor ruimte voor groen, duurzame materialen en onderhoudsvriendelijke terrastegels. Door te kiezen voor een totaalplaatje, heb je niet alleen een mooie tuin, maar door het gemak ook meer tijd om ervan te genieten! 

MBI De Steenmeesters, Terrastegels, MBI, The Art of Living

Ontwerp en realisatie 

Het ontwerp en de realisatie komen uit de koker van ‘De Groot Hoveniers’. Zij wisten perfect vorm te geven aan de verschillende voorkeuren van de bewoners. Zij zijn fervente groenliefhebbers, maar houden ook van strakke vormen en duurzame, moderne materialen. Juist die combinatie heeft van deze tuin zo’n mooi inspiratieobject gemaakt. ‘Het is spelen met contrasten’, aldus eigenaar ‘De Groot Hoveniers’: Martijn de Groot. Zo is het terras onder de overkapping uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke terrastegels met een houtlook design, zowel in design als afmeting. De bewoners wilden namelijk de look van een mooi houten vlonder als contrast op de strakke (polyester) wanden van de overkapping. Het uitgangspunt was dan wel dat dit duurzaam mooi zou blijven. Zij verfoeiden een mogelijk groen uitgeslagen en vieze vlonder. De Groot had deze mooie oplossing voorhanden. Deze sierbestrating met houtlook geniet een bijzonder onderhoudsvriendelijk en duurzaam karakter. Daarbij illustreren deze tegels het groene karakter van de tuin.  

Makkelijk te combineren 

Aan de hand van elke kleur werd zorgvuldig een volgende kleur gekozen die een complementair of juist een contrastrijk effect moest bewerkstelligen. Zo kwam de kleur van het terras dat zich langs de ramen uitstrekt tot stand. Deze tegels zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de houtlook stroken, maar ditmaal is gekozen voor een complementaire kleur met dezelfde onderhoudsvriendelijke features. Deze terrastegels laten zich mooi combineren met het groen uit de borders. Door de beperkte mobiliteit van één van de bewoners was er ook een wens om op een eenvoudige manier overal in de tuin te kunnen genieten. Daarvoor zijn de sfeervolle klinkerpaden geconstrueerd. Deze maken een vrije toegang naar de zitjes en zonneplekjes in de tuin mogelijk. Daarbij zijn de gekozen materialen ook mooi in lijn met het natuurlijk karakter van de tuin.   

Materiaalkeuze: 

Sierbestratingmaterialen: GeoCeramica Weathered Oak in de kleur Caledonia, GeoCeramica Flow in de kleur Taupe (MBI de Steenmeesters) en gebakken bestrating (Wienerberger).   

 

Editor: Media team

Datum: 21-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters-Overkamp

Fotografie: MBI De Steenmeesters