Spelen met lichtinval

Het kan erg lastig zijn om een goede sfeer te creëren in je woning. Dat kan verschillende redenen hebben. Het zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat de meubels in je woning niet goed bij elkaar passen, maar ook als dit wel het geval is, kan er nog iets ontbreken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de lichtinval ervoor zorgt dat de sfeer nooit echt optimaal is. Je kunt dit probleem verhelpen door shutters aan te schaffen.

 

Shutters kopen

Als je niet tevreden bent over de lichtinval in je woning, is het slim om shutters aan te schaffen. Deze kun je voor het raam ophangen waardoor je zelf kunt regelen hoeveel licht er naar binnen komt. Het is dan wel van belang dat je shutters uitkiest die goed bij je woning passen. Zo kan het bijvoorbeeld mooi zijn om een shutter in een donkere kleur te kiezen. Vaak geeft dit een stoerdere uitstraling dan een lichte kleur. Echter, welke kleur shutters jij het best kunt kiezen, is sterk afhankelijk van je smaak en de manier waarop je huis is ingericht. Als het hele interieur van je woning uit lichte kleuren bestaat, is het waarschijnlijk een beter idee om witte shutters aan te schaffen. Je kunt dit zelf het best beoordelen.

Meer privacy

Wanneer je shutters voor de ramen van je woning hangt, heb je meer privacy dan voorheen. Je kunt de shutters namelijk dicht doen wanneer jij niet wilt dat mensen door de ramen kunnen kijken. Hierdoor is het voor mensen die veel waarde hechten aan hun privacy een goed idee om shutters aan te schaffen. Het zal hierbij vooral gaan om mensen die aan een drukke straat wonen. Op dit soort locaties hebben veel mensen last van voorbijgangers die door hun ramen kijken. Vooral ’s avonds als je binnen wat lichten aan hebt staan, kan het fijn zijn om je even te kunnen afsluiten en te genieten van wat privacy in huis.

Ideaal in de zomer

Ook in de zomer is het erg fijn om shutters voor je ramen te hebben. Je kunt deze namelijk helemaal sluiten waardoor het fungeert als een vorm van zonwering. De shutters houden de zon tegen en hierdoor zal het minder snel warm worden in je huis. Daarnaast is het prettig om niet gehinderd te worden door de felle zon die naar binnen schijnt, kun jij gewoon je werk op je laptop thuis doen, zonder dat die irritante zon naar binnen schijnt! Shutters kunnen dus meerdere functies hebben waardoor het voor veel mensen een hele mooie oplossing is. Houd er wel rekening mee dat shutters zowel goed bij je interieur als de buitenkant van je woning moeten passen. Ze vallen namelijk wel lekker op (in goede zin dan natuurlijk!).

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.