Split-level-woning van niveau

Kuin & Kuin Architecten

Op een oud kazerneterrein in Vught vinden we deze moderne split-level-woning, ontworpen door Remco van der Pluijm van Kuin & Kuin Architecten. Hij moest niet alleen rekening houden met de wensen van de eigenaars, maar ook met de strenge eisen van de gemeente. Zo moest er gebruik worden gemaakt van natuurlijke materialen, moest er veel aandacht besteed worden aan de vorm van de kap en moesten de bomen behouden blijven. En dat is maar goed ook, want de bewoners genieten nu zowel binnen als buiten van al dat groen.


Ontwerp

Split level woning, Kuin & kuin architecten, natuurlijke materialen, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Architect

Kuin & Kuin Architecten

Hoofdaannemer

BEEK Bouwmeester B.V
Split level woning, Kuin & kuin architecten, natuurlijke materialen, the art of living

Een bosrijke omgeving

Maarten en Linda, de bewoners van deze villa wilden de bosrijke omgeving graag doorvertalen in hun nieuwe woning. Daarom besloten ze een architect in de arm te nemen. Ze kwamen bij Kuin & Kuin Architecten uit vanwege een woning in de buurt die door Remco was ontworpen. Voor Maarten en Linda ontwierp hij een split-level-gezinswoning die speels is, maar tegelijk heel bescheiden oogt. Bij het ontwerpen moest Remco rekening houden met alle wensen en eisen, maar ook met de bijzondere vorm van de kavel, die in een driehoek loopt. Hij oriënteerde de villa zo, dat de zon gedurende de dag van de achterzijde naar voren beweegt. Als natuurlijke materialen koos hij voor een donkere, gesinterde baksteen, red cedar gevels en houten kozijnen. De Franse kap maakt het beeld van de woning markant en maakt ook de veranda aan de zijkant mogelijk, waar de bewoners lekker beschut buiten kunnen zitten.


Benedenverdieping

Split level woning, Kuin & kuin architecten, natuurlijke materialen, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Lichtplan

HOOGSPOOR Design Light

Natuursteen

Schoenmakers Natuursteen

Magma betonlook vloeren

Balan

De benedenverdieping

De benedenverdieping bestaat uit één ruimte met daarin de keuken met ruime eettafel en de woonkamer die zich op een verhoging bevindt. De speelkamer voor de kinderen wordt van de woonkamer gescheiden door een kastenwand. De natuurlijke materialen van de buitenzijde werden doorgetrokken naar binnen. Eikenhouten balken en trappen worden gecombineerd met een lavastenen vloer. Deze ziet eruit als beton, maar is veel robuuster en slijtvaster. De inrichting bepaalden de bewoners helemaal zelf, inclusief de afwerking en de lichte kleurstelling.


Bovenverdieping

Split level woning, Kuin & kuin architecten, natuurlijke materialen, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Lichtplan

HOOGSPOOR Design Light

Architecturale zonwering

Sunshield BV

De bovenverdieping 

Hoewel de mogelijkheid er wel was, werd er niet gekozen voor een zolderverdieping. De kap van de villa bleef in de slaapkamers helemaal in het zicht tot boven toe. Ook de ramen werden doorgetrokken naar boven, waardoor er lichte ruimtes en een mooi uitzicht ontstonden. Alle kamers ogen rustig en natuurlijk met lichte kleurtinten. Alleen in de badkamers werd hiervan afgeweken met gouden kranen en grote, ronde spiegels. Op de bovenverdieping werd gekozen voor een vide die de verdieping in tweeën splitst. Via een bruggetje kom je uit bij de twee achterliggende kinderkamers. In totaal zijn er vier slaapkamers en twee badkamers. Voeg daar de schitterende tuin en de mooie groene omgeving aan toe en je hebt een droom die werkelijkheid wordt.

Editor: Media team

Datum: 28-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Dré Wouters