Uitbreiding stadsboerderij jaren ‘30

Alles sluit naadloos aan op de oude woning

Grassodenridder is van alle markten thuis. Naast nieuwbouwprojecten pakt het architectenbureau ook uitbreidingen en verbouwingen aan. Zo ook in Noord-Brabant waar een stadsboerderij uit de jaren ’30 uitgebreid werd en waarbij de binnenkant een geheel nieuwe indeling kreeg.

De bestaande erker van de boerderij werd gesloopt en de rieten kap werd aangepast. Hierdoor ontstond er een hele nieuwe woning, waar voldoende ruimte is voor het hele gezin. De metamorfose werd gerealiseerd door aannemer Bouw-Totaal.

Authentieke uitstraling
De uitbreiding is niet recht tegen de bestaande woning aan geplaatst, maar verspringt iets. Zo ontstaat er een doorkijk naar de voorzijde. Het Steel Design® kozijnsysteem combineert de authentieke uitstraling van stalen deuren met de voordelen van aluminium: hedendaags comfort met de uitstraling van toen, gerealiseerd door Tudor Kozijnen uit Leiden.


“We hebben veel aangepast, maar wel met respect voor het oude pand”


Verbindende vloer
Het centrum van het huis bestaat uit een blok waarin aan één zijde de keuken is geplaatst, aan een andere zijde een gedeelte voor de kinderen en nog een gedeelte berging. Daaromheen is het open met overal dezelfde gietvloer van Creative Floors. Vanuit de keuken van Van der Linden Interieurbouw hebben de bewoners een mooi zicht op de tuin.

Architect Ferry den Ridder: “Dankzij de aluminium kozijnen zie je aan de buitenzijde goed dat het om een uitbreiding gaat, maar binnen is het één geheel. Alles sluit naadloos aan op de oude woning. We hebben veel aangepast, maar wel met respect voor het oude pand.” Om de kozijnen heen is hout bevestigd van Platowood, wat mooi aansluit op het riet en het landelijke karakter van het oude gedeelte.

 

Fotografie: StijnStijl Fotografie

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: