Eetkamer, keuken, houten tafel, stadsvilla, Remy Meijers

Oud kantoorpand wordt stadsvilla | Remy Meijers

Het pand uit 1900 is weer in ere hersteld

Interieurarchitect Remy Meijers heeft veel mooie projecten gerealiseerd, waaronder een stadsvilla gelegen aan een mooi park in Amsterdam. Dit oude pand uit 1900 was voorheen ingericht als kantoor waarbij bijna alle oude karakteristieke elementen die het pand had, waren verwijderd. Met aannemer Kwakkenbos en De Leeuw Interieurbouw aan zijn zijde herstelde Remy Meijers het pand weer in ere naar een royaal maar toch goed geproportioneerde stadsvilla.

Interieurarchitect Remy Meijers heeft in alle ruimtes oud en nieuw met elkaar verenigd. Dat deed hij bijvoorbeeld door de grote haarden van Stûv in bijna alle ruimtes toe te passen. Deze zijn geleverd door Hooijer Haarden en Vloeren, een specialist in maatwerkhaarden die niet alleen meedenkt in de ontwerpfase maar ook adviseert over de praktische uitvoering en het gebruik.

Strakke, witte keuken, houten vloer, kraan van VOLA, Stadsvilla, Remy Meijers


“Remy heeft in alle ruimtes oud en nieuw met elkaar verenigd”


Woonkamer, ensuite deur, bijzondere armaturen, Flos, Brand van Egmond, verlichting, stadsvilla, Remy Meijers

De grote haard van Stûv , geleverd en geplaatst door Hooijer Haarden & Vloeren.

Badkamer, wastafel, wit, spiegel, designkranen van Dornbracht, stadsvilla, Remy Meijers

Herinnering aan vervlogen tijden

Voor de verlichting viel de keuze op de bijzondere armaturen van Flos en Brand van Egmond. In de eigentijdse badkamer hangt dan ook een prachtige oude kroonluchter die herinneringen oproept aan lang vervlogen tijden. Als passend contrast koos Remy een handgemaakte kiezel mozaïekvloer van Stone Line. De kiezels zijn vervaardigd uit gesteente met eigen karakteristieken. Ze gaan erg goed samen met de grijze tegels van Mosa Terra alsmede met de designkranen van Dornbracht.

Slaapkamer, bed, Nilson Beds, stijlvol, master bedroom, Stadsvilla, Remy Meijers

De stijlvolle bedden van Nilson Beds, ontworpen door Remy Meijers.

Meubels uit eigen collectie
Wat opvalt, is dat alle ruimtes een fijne afmeting hebben. Niet te groot om je verloren te voelen maar ook zeker niet te klein. Daarbij houdt Remy rekening met heldere zichtlijnen en krijgen functies een slimmere plek, wat bijdraagt aan de ruimtelijkheid. Ook geeft hij met deze herindeling het gevoel van privacy, door ruimtes afsluitbaar te maken of door bijvoorbeeld de woonkamer op de eerste etage te plaatsen zoals hij ook deed bij zijn eigen woning. Uiteraard paste Remy meubels toe uit zijn eigen collectie alsmede zijn ontworpen bedden voor het sjieke doch eigentijdse topmerk Nilson Beds.

Wijnkelder, wijn, stadsvilla, Remy Meijers

Tuin, stadsvilla, Remy Meijers

 

 

Tekst: Mascha Ekkel | LEEM Wonen
Fotografie: René Gonkel ©

 

Meer projecten van Remy Meijers

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: