Stadsvilla met bijzonder interieur en mooie gietvloer

DRT Gietvloeren

De eigenaren van deze schitterende stadsvilla lieten de inrichting van de woning over aan interieurontwerper Rob Zeelen. Dit leidde tot een spraakmakend interieur met een prachtig Italiaans accent, in onder andere het meubilair. Men koos voor een niet alledaagse materialen en bijzondere combinaties waardoor het een stadsvilla werd om over naar huis te schrijven. Opvallend is de schitterende grijze gietvloer, van DRT Gietvloeren, die woning breed de basis vormt voor het fenomenale interieur.

Creppo di gré en daglicht

De centrale plek in deze stadsvilla is de grote open keuken. Deze ruimte werd ontworpen aan de hand van het volgende uitgangspunt: overdaad schaadt. Daarom werd een creppo di gré kookeiland gecombineerd met een zwarte kastenwand en een strak design. Waardoor het geheel sereen, maar toch modern oogt. In de woonkamer komt het creppo di gré patroon terug in de natuurstenen wand. Ook in deze ruimte trekt dit patroon de nodige aandacht. De inval van natuurlijk daglicht is in beide ruimtes fenomenaal. Dit komt door de grote stalen schuifdeuren en de grote raampartijen. Dit gegeven zorgt voor een verbinding van de binnen- en buitenruimtes, waardoor het eenvoudig is om activiteiten te verplaatsen. Het terras kreeg bijvoorbeeld geïntegreerde terrasverwarming zodat langer van het buitenleven genoten kan worden.

Stadsvilla - drt gietvloeren - the art of living

Betonlook vloer

Door de grote hoeveelheid daglicht en de keuze voor een grijs creppo di gré patroon was het mogelijk om te kiezen voor een grijze gietvloer, zonder dat het interieur een sobere uitstraling zou krijgen. De vloer zorgt er in dit geval juist voor dat in de stadsvilla een mooie eenheid kon ontstaan en dat de ruimtes op bijzondere wijze in elkaar konden overlopen. Deze betonlook vloer van specialist DRT Gietvloeren is niet alleen mooi, maar ook nog erg praktisch. De vloer kan namelijk over bestaande vloeren en vloerverwarming gelegd worden en daarnaast is hij eenvoudig schoon en netjes te houden.

 

Editor: Celine Jacobs

Datum: 28-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal