Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

Urban stadsvilla met chique interieur | Thomas de Gier

De opdrachtgever, een jong ondernemend gezin, benaderde Thomas van THOMASDEGIER Interior Design voor de realisatie van een nieuw interieur. Het prachtige pand waar zij wonen had toen een gedateerde indeling, met weinig onderlinge verbindingen. Er werd een nieuwe indeling bedacht, met een open structuur en sterke zichtlijnen. Hij heeft daarmee een prachtige urban stadsvilla gerealiseerd.

Urban en chic

“De woning is gelegen midden in een grote, sfeervolle stad, maar dat idee kreeg je niet als je binnen stond”, vertelt Thomas. Hij bedacht hiervoor een nieuwe indeling met een open structuur en sterke zichtlijnen die het interieur van de stadsvilla een ruimtelijk karakter geven. Om het te versterken is er extra woonruimte toegevoegd en zijn de binnen- en buitenomgeving verbonden middels grote, kozijnloze raampartijen en een sfeervolle patio. Het interieur kreeg een stads karakter met een warme woonsfeer. “Ik heb gekozen voor een combinatie van urban en chic – twee contrasterende stijlen die samen zorgen voor een dynamisch en spannend geheel”, aldus Thomas.

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

De donkere deuren vormen een mooi contrast met de lichte vloer en muren en zijn gemaakt door Albo Deuren.

Het prachtige maatwerk interieur is gemaakt door B.Knipping Maatkeukens & Interieurbouw.

Statement leefkeuken

De begane grond is open ingedeeld met een grote woon- en eetkamer. De lange zichtlijnen worden hier benadrukt door maatwerk meubels en los meubilair. De leefkeuken is de absolute blikvanger van de stadsvilla. Deze heeft een unieke, vierkante vorm, die terugkomt in het verlaagde plafond en is uitgevoerd in opvallend mat antraciet. Hierdoor springt de keuken letterlijk uit de woning.

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

De stadsvilla is gerealiseerd in samenwerking met Wendy Schoenaker Decorateurs.
Het schilderwerk in het pand is verzorgd door Eggelen.

Persoonlijk interieur

De grote liefde van de opdrachtgevers, oude muziek, heeft in de eetkamer aandacht gekregen door het verwerken van een platenspeler en schilderij van The Beatles in een op maat bedacht wandmeubel. “Hierdoor is het interieur ook heel persoonlijk geworden, iets wat ik altijd heel belangrijk vind”, vertelt Thomas. Vanuit de eetkamer is er prachtig uitzicht op de patio. “Door hier een grote betonnen trap te plaatsen is de verbinding gemaakt met een hoger gelegen buitenlevel en wordt het urban-gevoel van de woning nog meer versterkt.”

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

In de kelder is een luxe welless gerealiseerd in samenwerking met VSB Wellness.

Wellness met eigen beleving

Via een trappenhuis, aan de achterzijde van de woning, is er toegang tot een hoger gelegen gym en een wellnesskelder. “De wellnessruimte heeft bewust een andere beleving gekregen dan de rest van de woning. Het gevoel van ontspanning en intimiteit is versterkt door het gebruik van donkere kleuren en materialen.”

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

In de wellness wordt het spagevoel versterkt door indirecte verlichting.
Het olijfhout komt hier terug in een slim bedacht bankje en wandmeubel.

De maatwerk houten vloer is geleverd en geplaatst door De Paal Parket.

Luxe hotelsuite

Ook in de rest van de stadsvilla is het urban-chicgevoel een leidraad geweest. Zo zijn de sanitaire ruimtes een smaakvolle combinatie van geglazuurde tegels, olijfhout en groene wanden. De eerste verdieping, bereikbaar via een prachtige, industriële trap, is het domein van de kinderen. De tweede verdieping is eveneens bereikbaar via een indrukwekkende trap. Hier creëerde Thomas een grote master bedroom, badkamer en inloopkast die het idee geven van een luxe hotelsuite.

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

De elektronische- verlichtings-alarm en domotica installaties in de villa zijn verzorgd door VeBa Elektro.

Geslaagd eindresultaat

Dankzij de nieuwe indeling en de open structuur is de woning volledig omgetoverd tot een urban stadsvilla. “Bijzonder aan dit interieur is de veelheid aan gewaagde keuzes. Het concept is echt out-of-the-box. Hierdoor heb ik letterlijk nieuwe deuren kunnen openen die de opdrachtgevers niet eerder zagen. Ik heb ze echt weten te verrassen. Voor mij hét bewijs van een geslaagd eindresultaat!”, aldus Thomas.

Stadsvilla, Thomas de Gier, Architect, Jacuzzi, Wellness, Openhaard, Modern

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Yvonne Körver

__

Meer projecten bekijken van Thomas de Gier?