stalen binnendeuren, Rein Tupker, the art of living

  • Kunst-Siersmederij Rein Tupker & ZN
  • Zuidergracht 50
  • 3763 LW Soest

Stalen binnendeuren | Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn

Vlakbij de Utrechtse Heuvelrug ligt een nieuwe villawijk midden in het bos. De villa’s hebben de uitstraling van de neoclassicistische bouwkunst aan het eind van de negentiende eeuw. De inspiratie hiervoor kreeg architect Goran Zivkovic van een stationsgebouwtje in de buurt dat dateert uit dezelfde tijd. We nemen een kijkje bij één van de huizen die gereed zijn. De bewoners wilden van dit huis vooral een thuis maken. Dat betekende veel maatwerk, zodat ze echt een persoonlijke stempel op het huis konden drukken. Een belangrijk aspect hiervan waren de stalen trapleuningen, videhekken en stalen binnendeuren van Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn.

stalen binnendeuren, Rein Tupker, the art of living

Open verbinding

De bovenkant van de villa is wit gekeimd, passend bij deze bouwstijl. De twee witte horizontale speklagen daaronder vormen de overgang tussen wit en rode steen. Eenmaal binnen is meteen het vakwerk van Tupker zichtbaar: de grote en lichte hal bevat trapleuningen, videhekken én stalen binnendeuren van de smid. Er is gekozen voor een ronde buis met industriële afwerkingen bij de sluitpunten. Eenmaal door de stalen deur, kom je terecht in een ruimte met drie functies die door de open verbinding toch een eenheid vormen. Die openheid blijft natuurlijk altijd overeind staan door het veelvuldig gebruik van stalen binnendeuren. Het vele glas geeft namelijk daglicht alle ruimte om binnen te treden.

stalen binnendeuren, Rein Tupker, the art of living

Meer over Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn

In de smederij van Tupker creëren ze de meest uiteenlopende projecten. Zo smeden ze ijzer, brons, messing en aluminium naar wens van de opdrachtgever. Particulier of zakelijk, kleine en grote projecten voor binnen en buiten. In binnen- en buitenland. Op ons platform zijn meerdere projecten te bekijken van Tupker. Ze laten hierin zien dat bijvoorbeeld zeer hoge stalen binnendeuren ook geen enkel probleem zijn. Daarnaast hebben ze ook meegewerkt aan het realiseren van een industriële keuken en binnen een ander project aan een eclectisch interieur. Hun vakmanschap stelt hen in staat om alles mogelijk te maken.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten bekijken van Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn?