Stalen binnendeuren zijn dé interieurtrend van 2018

Geef jouw interieur een industriële finishing touch!

We kunnen wel zeggen dat 2018 het jaar is van de stalen binnendeuren op interieur gebied. Een fijne manier om de ruimte aan te kleden, af te scheiden van aangrenzende vertrekken en toch de verbinding te behouden. De stoere, retro, robuuste deuren met glas erin verwerkt passen werkelijk in ieder interieur: modern, klassiek, landelijk of minimalistisch. We zien ze dan ook vaak genoeg voor bij komen en delen graag een aantal voorbeelden met jou. Sit back and relax en geniet van alle inspiratie die voorbij komt in dit artikel. Om meer inspiratie te zien uit het oorspronkelijke project waar de stalen deuren in verwerkt zijn, kan je heel gemakkelijk via de foto’s doorklikken.

stalen deuren, stalen binnendeuren, the art of living

Zelf ontworpen deuren

Lekker warmpjes bij de openhaard op de luie stoel een boekje lezen, is niet verkeerd in een bibliotheek als deze. Deze ruimte sluit aan op de woonkamer, maar door de taatsdeuren is het ook gemakkelijk jezelf af te zonderen en helemaal in je boek op te gaan. JUMA architects heeft deze deur, die verwijst naar de oude stijl die past bij het huis, zelf ontworpen. Iets voor jou?

 

Woonkamer, the Art of Living Online, Van Manen, Design meubilair, Stoelen, Bank, Stalen deuren, Tafel, Kozijnen

Warmte en luxe

De warme, diepe kleuren vormen een mooi geheel met de zwarte raambekleding en de stalen deuren die een doorgang bieden naar de hal. Ondanks dat de deuren opzichzelfstaand industrieel zijn, stralen ze in combinatie met dit interieur warmte en luxe uit.

 

Mooie zichtlijnen

De Bats Architecten heeft op een unieke manier rekening gehouden met de zichtlijnen in deze woning. Hij heeft de stalen deuren zo geplaatst, dat er een mooie doorkijk is naar de ingebouwde kasten en de tuin. Net even anders dan normaal, daar houden we van.

 

villa in boederijstijl, boederij, stalen deuren, stalen deur in villa, poolhouse, the art of living, wellness

Optisch grotere ruimtes

Op het gebied van stalen deuren en ramen is StalenDeurenHuys een echte vakspecialist. Door plaatsing van deze stalen deuren wordt de woonkamer optisch groter en wordt het thuisgevoel gewaarborgd. Wanneer je een ruimte hebt die optisch wat groter mag ogen, is het plaatsen van een stalen deur misschien wel een optie voor jou.

 

Harmonie, Knokke, Glenn Reynaert, Binnenkijker, da'LUX, lichtarmatuur, verlichting

Eerste indruk

Als je deze vakantiewoning binnenkomt, is de eerste indruk meteen goed. Vanaf de voordeur kan je door de gehele woning kijken met als eindpunt de tuin. Door de minimalistische inrichting van de hal en het lichte kleurenpalet, vallen de donkere stalen deuren extra op. Lekker contrasterend.

 

A drop of colour

Een interieur met uitgesproken kleuren is altijd een beetje spannend. Een felblauwe stoel?! Dat doe je niet zomaar even. Toch klopt het hele plaatje in dit interieur en maken de kleuren het juist interessant. Door het constante gebruik van de zwarte, stalen elementen wordt er eenheid gecreëerd en kan het interieur de knal kleuren makkelijk hebben. In de rest van de woning zijn nog veel meer stalen deuren en ramen terug te vinden, get inspired!

 

In stijl dineren

Wat een uitstraling heeft deze dining room. Door de mooie materialen, de lamp en de iets doorschijnende gordijnen heeft deze kamer een echte wow-factor. De stalen deuren van De Rooy Metaaldesign zijn hier niet super opvallend, maar wel echt onderdeel van het geheel. Zoals je ziet zijn er heel veel manieren om deze mega trend te integreren in jouw eigen interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

stalen deuren, stalen binnendeuren, the art of living

Landelijk maar stoer

We zijn al weer bij de laatste aangekomen, maar wat voor een! Stalen deuren in een landelijke ogende villa is een gewaagde keuze, maar wel eentje die heel goed uit pakt. De deuren passen prachtig bij de woning en zijn naadloos verwerkt in de oude houten balken in het plafond. Zo zie je maar: stalen deuren passen werkelijk in ieder soort interieur.

____

Nog meer leuke trend blogs zien? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 

 


blog, monique jansen, the art of living

Monique Jansen | Online Redactie | The Art of Living Online


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform deel ik trends op het gebied van wonen & interieur, neem ik je mee naar exclusieve events & laat ik je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.
__
Meer blogs lezen? Bekijk meer!