Bod'or, Exclusief, Deuren

  • Bod’or B.V.
  • Broekstraat 3
  • 5711 CT Someren

Stalen deur als pronkstuk | Bod’or

Een boerderijwoning met aangrenzende schuur. Dat was de opdracht vanuit de gemeente. Gelukkig is ‘schuur’ een ruim begrip: het werd een fantastische wellnessruimte met daarboven een slaapkamer. Interieurarchitect Stephen Versteegh van Versteegh Design wist in deze nieuwbouwvilla de stijlen landelijk en modern perfect te combineren. Met vakmanschap, een vindingrijk brein en hier en daar ‘een gek idee’. Het beste idee was naar onze mening om twee prachtexemplaren van deuren te plaatsen als pronkstuk van het huis. Het ontwerp van de stalen deur is geleverd door exclusieve deurenspecialist Bod’or.

Een bijzonder welkom

Het is prachtig binnenkomen in deze bijzondere woning met designinterieur. In de hal, die de met zink beklede schuur verbindt met de rest van het huis, zijn de deuren van zwart metaal met veel glas. Deze materialen komen terug in de lampen die er hangen: een moderne variant van de klassieke kroonluchter. Achter de eiken deuren zijn de garderobe en meterkast verborgen. Dit is het betere handwerk, mooi in verstek gezaagd, met een knipoog naar de oude Chinese bruidskasten. De entree geeft een doorkijk naar de tuin, die in samenwerking met een tuinarchitect en hovenier is gerealiseerd. De woonkamer is gigantisch, omdat de ruimte dubbel zo hoog is als normaal.

Bod'or, Exclusief, Deuren

Identiek en symmetrisch

De eerste glazen deur is op de begane grond geplaatst en vormt een afscheiding tussen de gang en de living. De zwarte kleur van het staal matcht perfect met de gashaard die een zwartmetalen schouw heeft. De donkere wand die is gemaakt van kleiachtig stucwerk past mooi binnen deze zwarte kleurenreeks en vormt een mooi contrast met het strakke wit van de rest. De tweede glazen deur is identiek aan de eerste en is ook in exact dezelfde lijn geplaatst, alleen dan een verdieping hoger. Het glas van deze deur wordt meteen doorgetrokken in de glazen balustrade van de verdieping. De symmetrie van de plaatsing van deze twee deuren geeft veel rust en dat is een lust voor het oog.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Peter Baas

____

____

Meer projecten bekijken van Bod’or?


Web editor: Media team     |

Datum: 14 | apr | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media