Stalen deuren in een waanzinnig appartement

De Rooy Steel Doors

De Rooy Steel Doors ontwerpt al jaren op ambachtelijke wijze de meest mooie designdeuren. Dat deze deuren erg geliefd zijn bleek wederom toen de bewoners van deze waanzinnige, ruime woning in Amsterdam bij het bedrijf aanklopte om stalen deuren te laten maken. Ze plaatsen in het huis twee scharnierdeuren, met aan weerzijden panelen, en een enkele scharnierdeur met wederom een zijpaneel. Hierdoor doet het gerenoveerde parkappartement denken aan een chic hotel, maar biedt het ook een thuisgevoel. 

Stijlvolle dubbele scharnierdeuren 

Zodra je de woning betreedt krijg direct een eerste indruk van het stijlvolle interieur. Daarom moest deze inkomsthal er uitnodigend uitzien. Dat is dan ook de reden dat hier twee stalen deuren van De Rooy Steel Doors werden geplaatst. De stalen zijpanelen zorgen ervoor dat de deur volledig opgaat in het interieur. De dubbele deur bestaat uit een stalen frame met een brons/messing coating en grote glaspartijen. De kleur van de deur past geweldig goed bij de houten visgraatvloer en het verder warme kleurenpalet. De grote glaspartijen zorgen ervoor dat het daglicht tot diep in de woning binnen kan dringen, voor een open en ruimtelijk gevoel.  

Subtiele samenhang 

De enkele stalen deur verleent toegang naar de keuken. Door te kiezen voor een eenzelfde soort frame werd op een subtiele wijze samenhang gecreëerd in het interieur. Ook werd wederom gekozen voor dezelfde coating, die in dit geval erg goed past bij het moderne karakter van de keuken en de donker houten maatwerk kastenwand. Deze kleur gaat ook wel bij de naam; Anodic Bronze Metallic. De strakke handgrepen van Piet Boon zorgen voor de finishing touch en geven de stalen deuren hun uiteindelijke, schitterende uitstraling.  

Editor: Media team

Datum: 25-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living