stalen deuren op maat, De Rooy Metaaldesign, the art of living

  • De Rooy Metaaldesign
  • Bastion 67
  • 3905 NJ Veenendaal

Stalen deuren op maat | De Rooy Metaaldesign

Architect Lenny van de Sande werd ingeschakeld voor deze woning in de provincie Noord-Brabant. De bewoners – een gezin met vier kinderen – wilden graag groter wonen. Rust en ruimte stonden bovenaan de wensenlijst. Het ontwerp met de prachtige details in de modern-landelijke stijl komt mooi tot uiting in de groene omgeving. Het bestaande woonhuis werd volledig vervangen door het ontwerp van Lenny, waarbij er een functionele scheiding is gemaakt tussen wonen en werken. De stalen deuren op maat de Rooy Metaaldesign spelen hierin een grote rol.

stalen deuren op maat, De Rooy Metaaldesign, the art of living

Exterieur met haarscherpe belijningen

Het exterieur volgt in de ontwerpen van Lenny altijd op het interieur; de binnenkant is leidend en de buitenklant is daarin onderdanig. Aan de buitenkant van de woning komen verschillende elementen samen tot een geheel. De driehoekige pui met zwarte lamellen en rieten dak trekt de aandacht en wordt mooi afgewisseld met de diverse volumes erachter. In de schil is ook weer veel glas gebruikt, afgewisseld met hout, witte en zwarte accenten. De belijningen zijn ingenieus bedacht en uitgevoerd en lopen haarscherp in elkaar over. Vanuit dit hele concept zijn binnen stalen deuren op maat geplaatst. Het resultaat daarvan is ook weer veel glas en zwarte accenten. Dit is een perfecte inwilliging van het verzoek voor rust en ruimte.
stalen deuren op maat, De Rooy Metaaldesign, the art of living

Meer over De Rooy Metaaldesign

De passie voor werken met staal begon in 1893 bij betovergrootvader Reijndert Dirk. Nu, circa 125 jaar later, ligt de liefde voor het stalen ambacht in handen van Marein de Rooy. Aan de basis van familiebedrijf De Rooy Metaaldesign ligt bezieling. De Rooy Metaaldesign ontwerpt al jaren op ambachtelijke wijze designproducten van staal. In de jaren ’80 begon dat met toegangspoorten en hekwerken. Later kwamen daar de trappen bij en sinds 2006 met name de stalen deuren op maat. De combinatie van vakmanschap en creativiteit wordt door architecten en particulieren op waarde geschat.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?