• De Rooy Metaaldesign
  • Seringstraat 29
  • 6744 XA | Ederveen

Stalen deuren op maat | De Rooy Metaaldesign

De statement stalen deuren winnen in een rap tempo niet alleen terrein op het gebied van woninginrichting, maar ook binnen kantoren. Meer dan ooit wordt het belang van een inspirerende werkomgeving erkend. Stalen deuren op maat passen dan ook perfect binnen dit nieuwe denken. De Rooy Metaaldesign is een vakkundig bedrijf dat een groot aandeel heeft geleverd aan het creëren van liefde voor de stalen deuren in Nederland. Dit prachtige voorbeeld is een kantoorpand waarin deuren zijn geplaatst in de stijl van Rietveld. Gerrit Thomas Rietveld was een Nederlands architect en meubelmaker, maar maakte ook grafisch werk. Hij stond vooral bekend om zijn brutale doen en denken.

Tegenhanger

In dit kantoor van Act-3D in Sassenheim waan je je even in de natuur. Behang met natuurprint, natuurlijk licht, veel houtmateriaal en zelfs bomen in de entree: het pand is een échte eyecatcher. De Rooy heeft hier stalen scharnierdeuren en stalen taatsdeuren op maat geplaatst door het gehele pand. De natuurlijke tinten worden afgewisseld met de stalen deuren. Het stoere, zwarte staal met glas is een mooie tegenhanger van het natuurlijke van dit pand. Tegelijkertijd versterken die twee elkaar en worden de zichtlijnen van het pand uitstekend benut. Het resultaat is een inspirerende werkplek met veel licht en een open karakter.

Privacy met open karakter

In veel kantooromgevingen wordt het open karakter steeds belangrijker. Open kantoren stimuleren samenwerking, maar het blijft wel belangrijk dat ruimtes afgescheiden kunnen worden. Het gebruik van stalen deuren op maat zijn daarin een goede oplossing. Door de stalen scharnierdeuren te sluiten, creëer je ruimtes waar rustig vergaderd of in stilte gewerkt kan worden.

Designproducten van staal

De Rooy Metaaldesign ontwerpt al jaren op ambachtelijke wijze designproducten van staal. In de jaren ’80 begon dat met toegangspoorten en hekwerken. Later kwamen daar de trappen bij en sinds 2006 met name de stalen binnendeuren. De combinatie van vakmanschap en creativiteit wordt door architecten en particulieren op waarde geschat.

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: De Rooy Metaaldesign

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?