Stalen stalramen: een duurzame oplossing voor je woonboerderij

Woon je in een prachtige boerderij of monumentaal pand en ben je op zoek naar een stijlvolle, maar vooral duurzame manier om je woning te isoleren? Kies dan voor een stalen stalraam. Stalen stalramen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de bekende halfronde stalramen of stalramen met een prachtig landelijk ontwerp. Stalen stalramen geven je woning, schuur of buitenverblijf een authentieke uitstraling, terwijl ze helpen met het isoleren van de ruimte. In dit artikel lees je waarom stalramen een duurzame oplossing zijn voor het isoleren van je stal.

Stalen stalramen voor optimale isolatie en duurzaamheid

Door de ouderwetse stalen ramen gaat vaak veel warmte verloren. Staal is een namelijk een zeer goede geleider van warmte en kou. Stalen kozijnen kunnen dus gemakkelijk kou binnenlaten en warmte naar buiten vervoeren. Gelukkig is er een innovatief systeem waarmee stalen ramen gemakkelijk geïsoleerd kunnen worden, namelijk een koudebrugonderbreking. 

Zoals de naam als deels verklapt is een koudebrugonderbreking een onderbreking in het frame van het raam die ervoor zorgt dat de koude lucht niet meer door het staal heen kan. Dit gebeurt door middel van een constructie van kunstof en glasvezel die ervoor zorgen dat de lagen staal elkaar niet aan kunnen raken. In combinatie met HR++ glas zorgt dit voor een uitstekende isolerende werking. Daarnaast gaat het condensvorming tegen.

Naast dat stalen ramen prima gebruikt kunnen worden voor het isoleren van een woning, is er nog een ander groot voordeel van dit materiaal. Roestvrijstaal gaat namelijk tot wel 120 jaar mee, wanneer het op de juiste manier behandeld wordt. Staal is ontzettend onderhoudsarm en daarom is het zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

Stalramen, the art of living, staal, woonboerderij

Stalen stalramen in elk denkbaar ontwerp

Staal is een zeer flexibel materiaal en kan makkelijk worden verbogen naar de gewenste vorm. Hierdoor is het mogelijk om prachtige, slanke frames te creëren in elk denkbaar ontwerp. Bedrijven die stalramen ontwerpen, maken en plaatsen, zoals Van Dijk Metaaldesign, hebben vaak al standaard ontwerpen om uit te kiezen en bieden daarnaast de klant de mogelijkheid om zelf een ontwerp aan te leveren. Op deze manier kunnen authentieke stalramen worden nagebootst met duurzame en isolerende materialen. 

Van Dijk Metaaldesign staat tevens bekend om het gebruik van slanke profielen. Deze slanke profielen zorgen ervoor dat er geen licht wordt weggenomen door het frame van het stalraam. Door de grote hoeveelheid lichtinval lijkt de woning of stal groter en is er overdag minder kunstmatige verlichting nodig. 

Het team van Van Dijk Metaaldesign komt langs om alle ramen te bekijken zorgvuldig op te meten. Daarna bespreken ze alle mogelijke opties waarna je een 3D-tekening krijgt die laat zien hoe het eindresultaat eruit zal zien. Alle onderdelen worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Daarnaast komt het eigen team van Van Dijk de stalramen plaatsen. Van Dijk levert de allerhoogste kwaliteit stalen producten gemaakt volgens traditionele Hollandse methodes.