stalen trap, metaal-art, the art of living

  • Metaal-Art
  • Heliumweg 18
  • 3812 RE Amersfoort
  • Contact:
  • Tel.: 033-8795526
  • E-mail: info@metaal-art.nl

Stalen trap met semi-open karakter | Metaal-Art

Daglicht is een soort heiligdom in high end huizen. Hoe meer moeite wordt gedaan om daglicht naar binnen te krijgen, hoe beter de woning tot zijn recht komt. Licht brengt energie met zich mee en kan een huis compleet upliften. De bewoners van deze woning hebben heel slim gekozen voor een lichtbrug bovenaan de trap, zodat de trap in een soort van spotlight wordt gezet. En dat is zeker de moeite waard, want Metaal-Art heeft een prachtig ontwerp bedacht van staal dat afgewerkt is met het mooiste eikenhout. De constructie is in principe dicht, maar door de ruimte onder de trap vrij te laten, krijgt de stalen trap toch een semi-open karakter. Je hebt dus de veiligheid van een dichte trap en de charme van een open exemplaar. Eigenlijk gewoon het beste van twee werelden.  

stalen trap, metaal-art, the art of living

Maatwerk

Deze stalen trap met stalen balustrades is bekleed met massief eiken. Door de slanke materialen is heeft deze dichte trap toch een luchtig karakter.10mm massief plaatstaal en een constructie verstopt in het eiken zorgtervoordat deze minimalistische trap tochsupersterkis. Dat kan alleen met staal! De klant uit Amsterdam kwam zelf met dit unieke idee. Aan de hand van een 3Dontwerp zijn de pro’s van Metaal-Art samen met hen tot dit bijzondere ontwerp gekomen. 100% maatwerk dus. Door de balustrades te laten aansluiten op het trapontwerp, krijg je veel eenheid. Het plaatje klopt gewoon. Door de onderkant van de trap van staal te maken, heb je ook nog een verrassend en spannend contrast. 

Meer over Metaal-Art

Metaal-Art, dat is metaalbewerking op het hoogste afwerkingsniveau – zonder concessies op kwaliteit en zonder het praktische nut uit het oog te verliezen. Met een passie voor staal, design en interieur maken ze de meest bijzondere eyecatchersHet liefst maken ze stalen trappen, deuren of balustrades. Maar ze zijn zeker ook te porren voor maatwerkmeubilair, lampen, of stalen wandbekleding. Vaak combineren ze dan metaalsoorten met andere duurzame materialen, zoals massief eiken, glas of zelfs leer. Als het maar bijzonder wordt!

stalen trap, metaal-art, the art of living

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Charlotte Kap Fotografie

____

____

Meer projecten bekijken van Metaal-Art?