Stalen trap, van bruchem staircases, the art of living

Stalen trap | Van Bruchem Staircases

Sinds dit jaar is Van Bruchem Staircases gestart met een eigen staalfabriek. Daardoor is het productieproces beter controleerbaar en is er meer zekerheid voor de kwaliteit van het staal. Staal is één van de duurzaamste materialen waarvan een trap gemaakt kan worden. Dit omdat het niet slijt, het hergebruikt kan worden en omdat het perfect samengaat met natuurlijke materialen. Er is steeds meer mogelijk met staal, waardoor het veel in de trapontwerpen van Van Bruchem Staircases voorkomt. Alle soorten trappen kunnen gerealiseerd worden met dit industriële materiaal, van wenteltrappen tot rechte trappen.

Sterk materiaal

Omdat staal een zeer sterk materiaal is, kan het op verschillende manieren worden ingezet. Een stalen trap zorgt voor een moderne, eigenzinnige uitstraling. In de interieurs waarbij staal is gebruikt, is het een karakteristiek onderdeel. Van kleine details als stalen deurklinken tot plafond hoge boekenkasten, trappen en open haarden. Daarnaast kan het ook subtiel worden verwerkt bij een trapontwerp, zoals in de spijlen van een leuning. Staal oogt tevens heel strak in combinatie met glas, zoals bij deze trap in Amsterdam.

Blauwstaal

Staal is ook in verschillende soorten beschikbaar, zoals blauwstaal. In de interieurbouw is het populair, dit omdat het een prachtige blauwachtige gloed heeft. De kleur ontstaat tijdens het productieproces, waardoor het nooit volledig te bepalen is. Het kan verschillen van diep donkerblauw tot zwart. Van Bruchem Staircases vindt het daarom ook een fantastisch materiaal om mee te werken. Zij realiseerden tevens een stalen wenteltrap, bestaande uit grote rondgewalste blauwstalen platen.

Groots project

Kortom; Van Bruchem Staircases realiseert veel staalprojecten. Algemeen directeur Harm Heurkens vertelde over het grootste project: “Ons grootste staalproject tot nu zijn de twee enorme wenteltrappen voor NewLogic. Ze wentelen maar liefst negen meter de hoogte in en zijn aan de onderkant afgewerkt met behulp van onze LID methode.” Ook Partner en hoofd design Djurre van Bruchem geeft aan: “Qua bouw was het een behoorlijke opgave; bijna 8.000 kilo trappen produceren en monteren. Er is door het hele team van begin tot eind hard gewerkt aan deze kanonnen van trappen!”

___

Tekst: Van Bruchem Staircases
Fotografie: Van Bruchem Staircases

Stalen trap, van bruchem staircases, the art of living

Meer projecten bekijken van Van Bruchem Staircases?

 


Stalen trap, van bruchem staircases, the art of living

Van Bruchem Staircases


Van Bruchem Staircases combineert authentiek vakmanschap met innovatief design.

__

Meer informatie over Van Bruchem Staircases?