stalentrapwerk en videhekken, De Rooy Metaaldesign, the art of living

  • De Rooy Metaaldesign
  • Bastion 67
  • 3905 NJ Veenendaal

Stalen traphekwerk en videhekken | De Rooy Metaaldesign

Aan de rand van een natuurgebied ligt deze sfeervolle villa, ontworpen door Voss Architecture. Een villa in het groen, waarbij de connectie met de natuur een groot cadeau is. Het is geen wonder dat er veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en natuurlijke materialen. Architect en ontwerper is er goed in geslaagd een harmonisch familiehuis te realiseren. In welke ruimte je ook bent; in deze royale woning voel je je nooit verloren. Bij binnenkomst springen direct allerlei bijzondere, speciaal voor de woning ontworpen elementen in het oog. De stalen trap met hekwerk van De Rooy Metaaldesign is hier een ware eyecatcher!

One of a kind

Het stalen traphekwerk met de balusters, die vanuit een koker in drie spijlen ontspruiten en de reling dragen, is een elegant ontwerp en geeft de lichte entree een sierlijk en transparant gevoel. De uniformiteit die is aangehouden in de videhekken is erg prettig. De openheid van deze ruimte wordt juist hierdoor versterkt. Het zwarte staal is stoer en charmant tegelijk en vooral de vormgeving is erg uniek; one of a kind. Dit maatwerk is een specialiteit van De Rooy Metaaldesign. Dankzij de stalen taatsdeuren kijk je vanuit de hal op het terras en de achtertuin, zo het natuurlandschap in. Het zwarte staal is een kleur die rechtstreeks uit de natuur komt; de kleur van aarde en de nacht. Eigenlijk is zwart daardoor altijd een schot in de roos in je interieur.

stalentrapwerk en videhekken, De Rooy Metaaldesign, the art of living

Meer over De Rooy Metaaldesign

De passie voor werken met staal begon in 1893 bij betovergrootvader Reijndert Dirk. Nu, circa 125 jaar later, ligt de liefde voor het stalen ambacht in handen van Marein de Rooy. Aan de basis van familiebedrijf De Rooy Metaaldesign ligt bezieling. De Rooy Metaaldesign ontwerpt al jaren op ambachtelijke wijze designproducten van staal. In de jaren ’80 begon dat met toegangspoorten en hekwerken. Later kwamen daar de stalen trappen bij en sinds 2006 met name de stalen deuren op maat. De combinatie van vakmanschap en creativiteit wordt door architecten en particulieren op waarde geschat.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal & Voss Architecture

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?