stalen wenteltrap, van bruchem staircases, elegante trap, eyecatcher

  • Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 1511 HV Oostzaan

Elegante stalen wenteltrap in Amsterdams appartement | Van Bruchem Staircases

Voor een appartement vlakbij het Amsterdamse Vondelpark, ontwierp Van Bruchem Staircases een elegante stalen wenteltrap. De trap bevindt zich midden in de woonkamer en is daarmee een echte eyecatcher. En terecht! Deze wenteltrap mag absoluut gezien worden.

Stoer en robuust staal in combinatie met het ronde en vrouwelijke design van een wenteltrap: een bijzondere combinatie. Van Bruchem Staircases laat met dit ontwerp zien dat je met staal zeker ook ronde vormen kunt creëren. Als basis voor de trap gebruikte het bedrijf een rond gewalste buitenboom. De treden van de stalen wenteltrap zijn aan de ene kant aan deze buitenboom gelast en aan de andere kant aan de binnenboom: een opengesneden buis.

Harmonieus interieur met stalen wenteltrap

Door de ronde vorm oogt de trap allesbehalve zwaar. Het donkere staal waarvan de wenteltrap is gemaakt, komt mooi tot zijn recht in de verder lichte ruimte. Het vormt bovendien een mooie combinatie met de houten vloer met visgraatmotief. De donkere kleur van het staal komt terug in diverse details in het interieur, wat hierdoor een harmonieus geheel vormt.

Leuning met minimalistisch design

De leuning van de stalen wenteltrap heeft een minimalistisch design. De dunne stalen leuning loopt over de binnenboom van de trap naar boven. Op de verdieping gaat de leuning mooi over in de balustrade, die al net zo minimalistisch is ontworpen. Een perfecte overgang die volledig past in het luxe appartement.

stalen wenteltrap, van bruchem staircases, elegante trap, eyecatcher

Plaatsen stalen wenteltrap

Van Bruchem Staircases nam niet alleen het ontwerp, maar ook de plaatsing van de trap voor zijn rekening. Hierbij kwam heel wat kijken. De wenteltrap werd met een kraan naar binnen gehesen. In het appartement werd een constructie gecreëerd om de trap in positie te hangen en vervolgens te verankeren. Een niet alledaagse klus. Maar: het resultaat mag er zijn!

Tekst: Van Bruchem Staircases
Fotografie: Van Bruchem Staircases

____

____

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken?