Leefkeuken | Sjaak Goud, the art of living

  • Badkamer kranen en douches
    Hotbath B.V.
    Schiedam (NL) | www.hotbath.nl
  • Betonvloer
    BetonReform Industrie B.V.
    Heukelum (NL) | www.betonreform.nl
  • Badkamer – volledige realisatie en ontwerp
    G.J. Meijer Sanitair en Tegels B.V
    Almere (NL) | www.gjmeijer.nl
  • Kunstwerk in de keuken
    Jacksart
    Apeldoorn (NL) | www.jacksart.nl
Koop nu het hardcover boek!

Statementvilla met leefkeuken | Sjaak Goud Architect

Deze adembenemende villa is gelegen in een sfeervolle kustplaats. De bewoners vielen voor de schoonheid en rust van de locatie. Sjaak Goud Architect werd ingeschakeld om de wensen van de bewoners tot leven te wekken. Het resultaat: een statementvilla met een ruimtelijk opzet, strakke lijnvoering en een spectaculaire leefkeuken.

Interieur met wow-gevoel

Niet alleen de architectuur is spectaculair, ook het interieur van de villa is indrukwekkend. Vanaf het moment van binnentreden word je gegrepen door een wow-gevoel dat je niet meer loslaat. Vlak achter de entree is een riante hal gelegen met een indrukwekkende vide en strakke trap. De toiletruimte, verrijkt met een bijzondere stenen wand en een luxe wasmeubel, is tevens een blikvanger op zich. De beleving van alle ruimtes is extra prettig dankzij prachtige verlichting van Maretti Lighting en een sterke indeling.

Keuken, volledige realisatie: Tielemans Keukens.

Keuken, volledige realisatie: Tielemans Keukens.


“Vanuit elke ruimte ontdek en beleef je een nieuw stukje van de villa”


Ultramoderne leefkeuken

Aan de voorzijde van de villa is een royale leefkeuken gesitueerd met ultramoderne uitstraling, naar ontwerp van Tieleman Keukens. Het design is opgebouwd uit een kastenwand met rechthoekig eiland dat overloopt in een lang tafelblad. Het koffiehoekje en de sfeervolle haard geven de ruimte tegelijkertijd een heel behaaglijk gevoel. Door de grote glaspartijen en een bewust gecreëerde sprong in de gevel, zijn mooie doorkijken naar buiten toe ontstaan waardoor er vanuit de leefkeuken maximaal zicht is op de prachtige waterpartij die aan de voorzijde van de woning ligt. Ook het overdekte terras en de living zijn vanuit de leefkeuken zichtbaar. Sjaak: “Vanuit elke ruimte ontdek en beleef je een nieuw stukje van de villa. Het resultaat is een kloppend verhaal dat blijft verrassen.”

Leefkeuken | Sjaak Goud, the art of living

Bijzondere blikvanger

De leefkeuken staat in directe verbinding met een royale living. Te midden van deze smaakvol aangeklede ruimte prijkt een bank van Monique des Bouvrie. “De inrichting van de living hebben we geïnspireerd op de uitstraling van de bank. Daarbij hebben we gespeeld met contrasten, door zwart toe te voegen aan de hoofdkleur wit. Hierdoor heeft het interieur diepte gekregen.” De living loopt op natuurlijke wijze over in een achtergelegen werkruimte, die in de toekomst eventueel omgebouwd kan worden tot slaapkamer. Ook is er toegang tot een grote garage. Hier bevindt zich het ultieme pronkstuk van de woning: een prachtige sportwagen. Door de enorme glazen pui is deze blikvanger altijd in het zicht, waardoor de bewoners vanuit het interieur van hun bijzondere bezit kunnen genieten.

Leefkeuken | Sjaak Goud, the art of living

Hoofdaannemer: A. den Haan Contractors B.V.

Rietdekker: Van den Bergh Rietdekkers. Hoofdaannemer: A. den Haan Contractors B.V.

Luxe inloopkast

De mainsuite, gelegen op de eerste etage, is een oase van schoonheid en luxe. Naast een riante slaapkamer bevindt zich hier een luxe inloopkast en een prachtige badkamer. Door de gehele suite zijn hoogwaardige materialen toegepast zoals natuursteen, waardoor het geheel een rijke uitstraling heeft gekregen. Ook fijn: het spectaculaire uitzicht op de buitenruimte via een aangrenzend dakterras en grote ramen. “We genieten enorm van onze villa en zijn ontzettend blij met het geheel,” vertellend de bewoners trots. “De woning past perfect bij onze manier van leven en is echt ons droomhuis geworden.”

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer zien van Sjaak Goud Architect?