Statig herenhuis weer tot leven gebracht

Ampire Vastgoedgroep

De tand des tijds heeft huisgehouden in een historisch herenhuis. In één van de statige stadsbuurten van Rotterdam is het pand, onder de bezielende leiding van Amar Bouharrou van Ampire Vastgoedgroep, volledig gerenoveerd. Tabitha Laarman van House2Style heeft het volledig ingericht volgens een inspirerende aanpak, met een zachte hand en met respect voor de originele architectuurDe majestueuze voorgevel in Jugendstil geeft de moderne ingrepen van binnen nog niet prijs. 


Benedenverdieping

Herenhuis, Ampire Vastgoedgroep, Renovatie, the art of living

Authentieke details 

De entree met nostalgische marmeren tegels en het trappenhuis met imposant glas-in-lood is werkelijk een lust voor het oog. “Tijdens de bezichtiging zag ik al snel wat ik met het pand wilde. Het belangrijkste was het bewaren of herstellen van de authentieke details”, aldus AmarAmpire Vastgoedgroep. Zodra je de woonkamer binnentreedt springen verschillende elementen in het oog. De houten vloer, gelegd in Hongaarse punt combineert met een erg mooi stijlvol kleurenpalet in deze ruimte. De hoge plafonds waar sierlijsten en ornamenten natuurlijk niet mogen ontbreken. De sfeervolle schouw met gashaard zorgt voor nog meer warmte. De woning bevat veel houtwerk. “Door het hout zwart te verven krijgt de woning de luxe uitstraling die het verdient. Het glas-in-lood komt hierdoor nog beter tot zijn recht, een schot in de roos”, aldus Amar. Authentieke en-suitedeuren separeren de woonkamer van de luxe maatwerkkeuken en eetkamer. Ook hier staat de kleur zwart aan de basis en komt de warmte terug dankzij de houten kastenwand en een tweede gashaard. Hier kun je een wijntje drinken aan het natuurstenen kookeiland of eet je zomers buiten op het terras dat te bereiken is via de openslaande deuren. 


Renovatie

Herenhuis, Ampire Vastgoedgroep, Renovatie, the art of living

Van binnenuit weer opbouwen

Het pand is al jarenlang niet meer als woonhuis gefungeerd. Hierdoor moest het van binnenuit helemaal opnieuw opgebouwd worden. Er zijn behoorlijk wat authentieke details bewaard gebleven, maar het was dan ook nog écht oud, gedateerd dus. Als je gaat ontwikkelen heb je te maken met de bouweisen van nu. Alles is gestript en opnieuw opgebouwd, tot het aan de eisen van de bewoners voldeed. Gelukkig zijn er veel originele elementen in ere hersteld. De lambrisering bijvoorbeeld, deze was voor een deel beschadigd of niet meer aanwezig. Dankzij een kundige interieur-bouwer is het hersteld alsof het er altijd al heeft gezeten. De styling in de gehele woning is verzorgd door Tabitha Laarman van House2Style. Tabitha heeft een moodboard gemaakt dat zij de titel ‘Metropolitan luxury’ gaf. Van dit plan is bijna niet afgeweken. Denk aan rijke materialen en luxe details. Het meest trots is Tabitha op de sierlijsten en de ornamenten: “deze zijn zo mooi geworden. Na uitvoering was iedereen er verliefd op. Alsof ze er altijd al hebben gezeten.”


Bovenverdieping

Herenhuis, Ampire Vastgoedgroep, Renovatie, the art of living

Een constant wauw-effect

In deze woning is er een volwaardige woonlaag met ongekend veel ruimte en lichtinval. Via een royale hal begeef je je in het souterrain waarbij je het weelderige hotelgevoel ervaart. De infraroodsauna trekt direct de aandacht. Deze etage kent zeer ruime slaapvertrekken met een eigen badkamer en kleedruimte en een autonoom guesthouse. In de verschillende vertrekken zijn prachtige walnoten akoestische wandpanelen aangebracht. “We wilden iets aparts, iedere woensdag liepen we een blokje door de woning en kwamen we op nieuwe ideeën. Zoiets groeit. We hakten samen snel knopen door en waren keer op keer weer verbluft door het resultaat”, aldus Tabitha. 

Voor de badkamers kozen ze ervoor om in iedere badkamer een andere sfeer neer te zetten. De ene badkamer heeft bijvoorbeeld rosgouden kranen, de andere zwart of koper. Zo blijf je bij elke badkamer het wauw-effect creëren. De handgebakken tegels in de badkamer van de mainbedroom complementeren de  ­keramische­ vloertegels.­ Het­ geeft­ een­ verfijnd­ industrieel­uiterlijk. Het zijn de warme kleuren en rijke materialen die van het pand een high-end droomwoning hebben gemaakt. 

Editor: Media team

Datum: 12-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Patrick Meis