villatuin, Jaap Sterk, The Art of Living

  • Jaap Sterk
  • De Bouwkamp 10
  • 6576 JX Ooij

Statige villatuin in stadscentrum | Jaap Sterk 

De bewoners van deze prachtige villa hadden een probleem met de uitrit die uiterst links op het perceel was gesitueerd. De voordeur was vanaf de weg moeilijk te zien en het huis had daardoor weinig aanzien. Ook misten de bewoners de geborgenheid van groen voor het huis doordat een aantal grote bomen door de vorige eigenaar waren verwijderd. De hulp van Jaap Sterk is ingeroepen om deze problemen op te lossen. En dat heeft hij gedaan door een complete villatuin aan te leggen waarin alle wensen terugkomen. 

villatuin, Jaap Sterk, The Art of Living

Renovatie hekwerk 

De geborgenheid die nogal mist bij deze villa is teruggebracht door groteRhododendronsen twee volwassen Liquidambar bomen aan te planten. Het aanzien van de woning is door de uitrit te verplaatsen aanzienlijk verbeterd door deze recht voor de voordeur te positioneren.Het smeedijzeren hekwerk is speciaal voor dit project gerenoveerd. Alle onderdelen zijn gedemonteerd, gezandstraald en het hekwerk is volledig nieuw opgebouwd. Het resultaat is een strak hekwerk dat de villatuin mooi omkadert en weer jaren mee kan. 

villatuin, Jaap Sterk, The Art of Living

Volwassen beplanting

Kenmerkend voor deze villatuin is de volwassen ogende beplanting. Door gebruik te maken van grotere volwassen bomen en struiken wordt meteen een beeld gevormd alsof de tuin reeds jaren oud is. De tuin is slechts 2 maanden oud als deze na de realisatie daarvan gefotografeerd wordt.In de voortuin is een blikvanger geplaatst in de vorm van een waterschaal. Deze 2 meter grote schaal vanCortenstaal zorgt dat er altijd wat vertier is door de vogels die er komen drinken. 

Grote terrastegels 

In de achtertuin is gekozen voor twee grote terrassen. Deze terrassen zijn gemaakt van vier stuks geprefabriceerde betontegels van maar liefst 250 x 250 cm; met recht mega tegels te noemen. De twee terrassen komen echter niet dominant over doordat deze zijn gescheiden door oude waal formaat klinkers. De potten van Atelier Vierkant zorgen voor voldoende aankleding. De parasols vanTuucizorgen voor schaduw en zijn zo groot dat men bij regen gewoon buiten kan blijven zitten. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

 

tuinaanleg, tuinen, tuin ontwerpen, tuin aanleggen, exclusieve tuin, the art of living

___

Meer projecten bekijken van Jaap Sterk?