Steenfabriek Vogelensangh

Al meer dan 100 jaar worden stenen in onze steenfabriek op ambachtelijke wijze gebakken. Dat maakt Vogelensangh-stenen robuust, authentiek en uniek. Maak kennis met de enige echte kolengestookte bakstenen van Nederland.

Informatie over Steenfabriek Vogelensangh


previous arrow
next arrow

Steenfabriek Vogelensangh is de laatste kolengestookte ringoven van Nederland, waar al sinds 1919 alle stenen geproduceerd worden. Na een stookproces van 10 dagen worden de afgebakken stenen handmatig op kleur en kwaliteit gesorteerd. Vogelensangh stenen blijven ook na jaren helder van kleur, omdat bij Vogelensangh echt ‘puur natuur’ geproduceerd word – dus zonder het gebruik van kleur-of toeslag stoffen. Het is dus mogelijk om helemaal je eigen mix-sortering samen te stellen op de fabriek!

Unieke gevelstenen

Al meer dan 100 jaar zijn de beroemde Vogelensangh-stenen op verschillende plaatsten te bewonderen. Huizen worden van steen gemaakt en de vraag naar stenen neemt sterk toe. De bakstenen worden in de ringoven van de steenfabriek op traditionele wijze gemaakt. Zo ook deze unieke gevelstenen.

Contrasterende eenheid

Contrasterende eenheid is wat paradoxaal, maar zeer passend bij deze woning. De vormgeving van de gevel is op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder. Uniek in zijn soort is beter op zijn plaats bij deze villa. De woning heeft zowel in interieur als exterieur een sobere en strakke detaillering waarbij gebruik is gemaakt van traditionele materialen zoals riet en hout. Tom Kneepkens Architect is verantwoordelijk voor het prachtige eindresultaat van dit complete ex- en interieur.

Unieke gesinterde bakstenen

Al meer dan 100 jaar worden de stenen in de steenfabriek van Vogelensangh op ambachtelijke wijze gebakken. Deze steenfabriek is de laatste kolengestookte ringoven van Nederland, waar al sinds 1919 alle bakstenen geproduceerd worden.