Stijlvol appartement aan de Noordzeekust

Van Essen Keukens

Wonen aan de Nederlandse Noordzeekust is voor velen een langgekoesterde droom. Voor de bewoners van dit riante appartement, dat een oppervlakte telt van maar liefst 380 m², verzorgde Van Essen Exclusieve Keukens een maatwerkinterieur van de hoogste klasse. Een interieur moet immer precies worden zoals de opdrachtgever het zich wenst. “Daarin doen wij geen concessies,” vertelt eigenaar Martin van Essen.


Leefkeuken

Appartement, Keukens, Van Essen Keukens

Leveranciers van de leefkeuken

Natuursteen

Grillo Natuursteen

Parketvloer

Soares Parketvloeren

Haard

Flamelusion

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Tipje van de sluier

Nog voordat je het appartement betreedt, licht de chique voordeur al een tipje van de sluier op. Bij binnenkomst in de stijlvolle elegante hal van het appartement merk je direct dat de afwerking van een ongekend niveau is. De visgraatvloer van gebronsd eikenhout is vanuit de entree doorgetrokken tot in het gehele appartement. De hal, die bovendien elegant is verlicht met spotjes en wandarmaturen, leidt je blik naar de leefruimte.


Living

Appartement, Keukens, Van Essen Keukens

Leveranciers van de living

Raambekleding

Indivipro

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Behang

Indivipro

Karpetten & Tapijten

Carpetlinq

Eén grote ruimte

In de living bestaat de knusse zithoek uit een comfortabele sofa in U-vorm, waarop je je heerlijk kunt terugtrekken om tv te kijken. De natuurlijke tonen, het textuurbehang, de tv-ombouw met vlakverdeling, de chique accessoires en het zachte tapijt geven de ruimte geborgenheid. Martin: “Omdat de leefruimte één grote ruimte is, hebben we ervoor gekozen om de functies ‘zitten’ en ‘eten’ van elkaar te scheiden door middel van een stijlvolle room-divider, die bekleed is met tuigleer.” Doordacht detail: het leder komt terug in de lampen boven de eettafel.


Bovenverdieping

Appartement, Keukens, Van Essen Keukens

Leveranciers van de bovenverdieping

Spots

Maretti Lighting

Schakelaars

GIRA

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Karpetten & Tapijten

Carpetlinq

Ambachtelijk en vakkundig

Ook de keuken is een klasse apart. Het werkblad met zijn lichte aders is een fascinerende blikvanger. De wandkasten zijn vervaardigd van eikenhout. In het midden prijkt het eiland met verhoogd zitgedeelte. “De opdrachtgevers kwamen bij ons voor een keuken,” vertelt Martin, “en gaandeweg hebben we het volledige appartement mogen ontwerpen en vervaardigen.” De ambachtelijke en vakkundige uitvoering ervan toont aan met hoeveel precisie het team van Van Essen Exclusieve Keukens aan een interieur besteedt. Elk element doet precies wat het hoort te doen. Alleen het beste is goed genoeg. Terugkerende materialen spelen een grote rol in het design. Zo ook het tuigleer in de stalen deur naar de masterbedroom. Voor de bewoners is de masterbedroom een heerlijke plek om in tot rust te komen. Om de hoek van de slaapkamer bevindt zich een ruim opgezette badkamer met een relaxbad dat plaats biedt aan twee personen en met een doorgang naar het terras. Met het strand en het centrum van een kustplaats op wandelafstand is van het leven genieten in dit luxueuze appartement een vanzelfsprekendheid.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 22-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal