stijlvol interieur, Hemels Wonen, luxe, zwembad, jacuzzi, groene tinten, stalen deuren

Stijlvol interieur | Hemels Wonen

Een huis hoeft niet per se veel vierkante meters te tellen voor een luxe en grootse uitstraling. De woning die we bezochten in de omgeving van Den Bosch is daar een mooi voorbeeld van. Sta je voor de woning, dan kun je niet vermoeden wat je achter die voordeur tegen gaat komen. We nemen je graag mee naar het huiselijke paradijs met een stijlvol interieur dat Hemels Wonen hier in een handomdraai creëerde.

De haarden zijn geleverd en geplaatst door Graveka Diesen. Inoxxi heeft de woning voorzien van stalen deuren en staalwerk. De interieurbeplanting en decoratie zijn afkomstig van Orangerie Bijleveld.

stijlvol interieur, Hemels Wonen, luxe, zwembad, jacuzzi, groene tinten, stalen deuren

Complete transformatie

De eigenaar van de woning was een bekende van Hemels Wonen; zij transformeerden eerder al de werkruimtes en kantine van zijn bedrijf tot een huiselijk geheel. Dat beviel zo goed, dat ze ook de woning mochten aanpakken. Het is zijn ouderlijk huis en dat kon wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. De huidige bewoner kocht het huis dertien jaar geleden van zijn vader, bouwde het gedeelte wat nu eetkamer en wellnessruimte is verder uit en vulde dit later aan met een overkapping en een zwembad. In het voorjaar van 2019 was de verdere inrichting aan de beurt. Er kwam een nieuwe keuken en badkamer in de woning, alles werd opnieuw gestuct en geschilderd, boven kwam een nieuwe vloer, terwijl de vloer beneden opnieuw werd opgeschuurd en uiteraard werd alles smaakvol ingericht voor een compleet stijlvol interieur.

De stijlvolle keuken is voorzien van een kokendwaterkraan van Quooker. Hans Kwinten Interieurprojecten heeft de keuken en het complete interieurwerk op maat gemaakt.

stijlvol interieur, Hemels Wonen, luxe, zwembad, jacuzzi, groene tinten, stalen deuren

De houten vloer werd geleverd en geplaatst door Bartels Parket & Wonen.

Goede communicatie

De opdracht luidde: een huiselijke sfeer. Het moest totaal iets anders worden dan het was. Verder liet de bewoner de interieurontwerpers helemaal vrij. Via de hal kom je uit in de keuken met haar donkere inbouwkasten en natuurstenen werkblad of in de living met een groen getinte bank, open haard, gouden accessoires en een opvallende kastenwand. Geen kleuren en meubelen die je normaal gesproken snel zou kiezen, maar ze misstaan hier allesbehalve.

stijlvol interieur, Hemels Wonen, luxe, zwembad, jacuzzi, groene tinten, stalen deuren


“Het ziet er niet uit als een terras, maar als een woonkamer met een stoffen bank en decoraties op tafel”


Verrassende keuze

Ook de lamp boven de eettafel is zo’n verrassende keuze. De keuken staat in direct contact met de lange eettafel, waarnaast nog een zitje te vinden is waar je lekker kunt zitten met een goed boek. Daarachter verscholen vinden we nog een werkruimte, waar het ook fijn zitten is. Maar de favoriete plek van de bewoner is de tuin met ruime overkapping en een houten vlonder. Ook deze werd door Hemels Wonen ingericht. Het ziet er dan ook niet uit als een terras, maar als een woonkamer met stoffen bank en decoraties op tafel zodat het stijlvolle interieur compleet doortrokken wordt.

stijlvol interieur, Hemels Wonen, luxe, zwembad, jacuzzi, groene tinten, stalen deuren

Onderscheidende materialen

De drie slaapkamers op de eerste verdieping, de badkamer en het aparte toilet sluiten perfect aan op de rest van het huis. Op de zolder bevinden zich nog eens twee slaapkamers, zodat er voldoende ruimte is voor de eigenaar en zijn vier kinderen. De ruimtes stralen klasse uit, doordat er overal gebruik is gemaakt van onderscheidende materialen als behang, bijpassende gordijnen en natuurlijke decoraties. Bovendien zijn de bedden rijk opgemaakt met sierkussens en spreien. Achter het bed in de ouderslaapkamer staat een stalen roomdivider met glas. Deze deelt de kamer op in twee delen, zonder de ruimte te verkleinen. Een extra intieme sfeer ontstaat door de stoffering en de eikenhouten vloer die op de gehele bovenverdieping te vinden is.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Hemels Wonen?