Stijlvol interieur | Olàv Home

Deze woning in Limburg laat zien hoe een gedateerd interieur omgetoverd kan worden tot een stijlvol interieur dat zich kenmerkt als een strak en stijlvol geheel. Donkere kamers maakten plaats voor een lichte leefruimte. Het interieur oogt rustig en toch blijf je maar rondkijken. Telkens weer zie je een opvallend detail of een opmerkelijk pronkstuk. Olàv Home heeft hier een prachtig resultaat neergezet.

Meubels en inrichting: Olàv Home. Verlichting: Leclerq & Bouwman Verlichting. Haarden plaatser: Voermans-Cillekens. Haarden fabrikant: Wanders metaalproducten BV. Haarwand – volledige realisatie: Mereno

Nieuwe indeling

De woning dateert uit 1974 en is het ouderlijk huis van de eigenaar. Hij woont er samen met zijn vrouw en twee kinderen. Toen het gezin het huis kocht, was het erg gedateerd en moest er veel gebeuren. Een flinke verbouwing volgde, waarbij de gehele woning werd aangepakt: de binnenmuren, de puien en zelfs de riolering. De indeling werd aangepast en alles kreeg een strakker design. Zo bestond de huidige keuken voorheen uit een keuken en bijkeuken. Nu is het één grote ruimte geworden die in direct contact staat met de woonruimte.

Meubels en inrichting: Olàv Home. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV. Verlichting: Leclercq & Bouwman Verlichting.

Warmte en sfeer

Wat direct opvalt, is dat de woning met stijlvol interieur klasse ademt met strakke, witte muren, een hoogglans keuken en moderne verlichting. Warmte werd ingebracht dankzij de donkere wanden in de keuken, de grijze composieten werkbladen in combinatie met de grijze tegels en een enorme salontafel en een visgraat parket in de woonruimte. De verlichting zorgt voor extra sfeer, zeker in combinatie met de gashaard. Niet alleen wanneer de lampen aan zijn vallen ze op, alleen het design al zorgt ervoor dat ze stralen te midden van het stijlvolle interieur.

Meubels en inrichting: Olàv Home. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV. Keuken – volledige realisatie: Mereno. Verlichting: Leclercq & Bouwman Verlichting.

Huis en tuin als één geheel

Aan de achterzijde van de woonruimte en de keuken werden grote, stalen puien geplaatst die toegang bieden tot de tuin. Deze werd aangelegd in samenwerking met een tuinarchitect. De tuin loopt rondom de woning, wat de tuinarchitect de gelegenheid gaf om verschillende hoeken te maken. Een voetbalveldje met kunstgras naast het huis, een mooi terras aan de zijde van de keuken en woonruimte en plantenborders vol bloeiend goed. Een enorme overkapping biedt plaats aan de auto en fungeert als opslagruimte.

Beijers Bouw BV. Tuinaanleg: Van der Asdonk Hoveniers.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

______
Wil je meer projecten zien van Olàv Home?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media