Stijlvol maatwerk als verbindende factor 

Studio Reinders Veenstra

De toekomstige bewoners van een nieuwe woning – gebouwd op een kavel waarop hun bestaande woning werd afgebroken – wilden graag een interieur dat rust en eenheid uitstraalt voor het hele gezin. Een kolfje naar de hand van interieurontwerper Reinder Veenstra van de gelijknamige studio. Met het nodige maatwerk zorgde de studio ervoor dat het meubilair opgaat in het luxueuze interieur en zo die rust en eenheid benadrukt. Tegelijkertijd zorgen enkele blikvangers voor verrassingen in het interieur. 


Woonkamer

Alle leveranciers van de woonkamer

Schilder

JP. Schilderwerken

Bank & eetkamerstoelen

Macazz

Tapijt

Van Besouw

Interieurbouwer

Stijlvolhout

Stalen deur en wandpanelen 
De entree van de woning heeft een maatwerkkast en biedt ook toegang tot een werkkamer. Loop je door naar de stalen deur dan stap je de schitterende open ruimte in, waar zowel de living als de keuken zich bevinden. De eethoek vormt een natuurlijke scheiding tussen het zitgedeelte aan de rechterzijde en de keuken aan de linkerzijde. De moeraseiken wandpanelen ter hoogte van zowel de zithoek als de keuken zijn prachtige blikvangers. De wandpanelen vormen samen met de ertussen gelegen schuifpui een symmetrisch geheel met kaders; een wandpaneel is even groot als de schuifpui. De bewoners vertellen: “Zonder Reinder waren we nooit op het idee van deze wonderwall gekomen. Ons bezoek roept steevast: ‘Wat een gave wand’. We zijn ook heel tevreden met de kleuren, dat is iets waar we samen niet makkelijk uitgekomen waren.” Studio Reinder Veenstra maakte ook een lichtplan met wandlampen, inbouwplafondspots en semi-opbouwspots om de kunstwerken uit te lichten. 


Keuken

Alle leveranciers van de keuken

Wijnkoeling

Combisteel

Interieurbouwer

Stijlvolhout

Tegels woonkamer & badkamer

Regge Tegels & Vloeren

Royaal zitten 
Reinder vertelt over de living: “Er was behoefte aan een royale zithoek voor dit gezin en hun bezoek. We hebben gekozen voor een L-opstelling waarin je zeker met zes mensen kunt zitten. Je hebt goed zicht naar buiten. De bank heeft een effen lichte stof met een reliëf. Deze kleurtoon past bij de zandkleurige keramische vloer die in grote tegels van 120 bij 120 centimeter op de hele benedenverdieping ligt. De bank staat als het ware op een podium door het karpet dat onder de bank doorloopt. Dit karpet is bewust iets donkerder dan de bank om zo contrast te creëren tussen de vloer en de bank.” De zwarte eikenfineer salontafels passen op hun beurt bij de zwarte kozijnen, de eetkamertafel en de lijsten van de kunstwerken. Tegenover de zithoek is een wandkast met televisie gemaakt. Reinder: “Deze wand met hoekhaard loopt door om de hoek tot aan de stalen deur om zo de rust en eenheid te bewaren en het geheel wat meer body te geven.” De bewoner vult aan: “We hebben alleen maatwerkmeubilair, waar we heel blij mee zijn, terwijl we zonder een interieurarchitect waarschijnlijk alleen losse kasten hadden gekocht.” 


Slaapkamer

Alle leveranciers van de slaapkamer

PVC vloer

Therdex PVC vloeren

Douchedrain

Easy Drain

Roomdivider boven de wijnklimaatkast 
Reinder ontwierp de keuken op maat en liet deze door een interieurbouwer maken. De bewoonster vertelt: “Een reden dat we voor Reinder kozen was een prachtige keuken die hij eerder ontwierp. Hij heeft daar enkele elementen van gebruikt en vertaald naar een nieuw ontwerp voor ons.” Het dekton werkblad in het type Liquid Shell is gekozen wegens de kras-, kleur- en slijtvaste eigenschappen, is in een lichte kleurstelling gekozen en heeft een voelbaar reliëf. Een andere blikvanger in huis is de roomdivider die op een plateau boven de wijnklimaatkast is geplaatst. “We hebben dit enerzijds gedaan om optisch wat hoogte te creëren en anderzijds om het kookgedeelte iets af te scheiden van de zithoek met fauteuils die tegenover de keuken staan. De roomdivider met plateau heeft ook een decoratieve functie omdat je er bijvoorbeeld een vaas met bloemen neer kunt zetten, die mooi wordt verlicht door de twee inbouwspots.” De eetkamerstoelen heeft Reinder laten stofferen met een grijs-zwarte stof met een luxueuze glans. De fauteuils zijn gestoffeerd met een ruitmotief in bruin met zwart en een cognackleurig accent, passend bij de kleurstelling van het maatwerkmeubilair. Als de prachtige slaapkamer van de ouders binnenloopt loop je rechtdoor de walk-in-closet in, die is gemaakt met kastwanden in een donkere eikenstructuur. Reinder: “We hebben voorgesteld om tussen die wanden in het schuine dak een raam te plaatsen, zodat je daar ook nog voldoende daglicht hebt.” Sla je rechtsaf dan kom je bij het zandkleurig gestoffeerde bed waar sfeervolle wandlampen uit Reinders verlichtingsplan de wand verlichten. In de en-suitebadkamer zijn een wastafel en douche gerealiseerd. Voor de kinderen is er een grotere gezamenlijke badkamer op dezelfde verdieping met zandkleurige tegels op wand en vloer en eikenhouten lades voor het badmeubel met zwarte waskommen en gunmetal wandkranen: dezelfde materialen als in de badkamer van de ouders. De open doucheruimte heeft een rainshower met een aparte bediening van de douchekop. 


Exterieur

Alle leveranciers van het exterieur

Aannemer

De Flux

Schilder

JP. Schilderwerken

Parasol

Royal Botania
Maatwerk, leefruimtes, Studio Reinder Veenstra

Twee puntdaken 
De moderne woning werd door een architect ontworpen en heeft twee ten opzichte van elkaar verspringende puntdaken bedekt met donkere dakpannen. De muren zijn fris wit gestuct. De strakke belijning van de woning wordt benadrukt door de witte houten kolommen aan de voorgevel. Deze omlijsten ook de fraaie houten voordeur die iets achter deze kolommen is geplaatst. Daarboven is het balkon zichtbaar. De zwarte kozijnen omlijsten op hun buurt de grote glazen raampartijen die de vormgeving van het dak volgen en van plafond tot vloer doorlopen. Aan daglicht geen gebrek voor de bewoners van deze fijne woning. 
Via een ruime hal aan de zijkant van de woning – waar je ook naar de bijkeuken met maatwerkkasten en naar het toilet kunt gaan – heb je toegang tot de bovenverdieping. Het toilet ontwierp Reinder zo rustig mogelijk in één lijn met de rest van het interieur. Er is dan ook gebruikgemaakt van dezelfde materialisatie voor de tegels en het op maat gemaakte wastafelmeubel als in de rest van de woning. De gesloten trap naar boven heeft een gestucte wand om het strakke karakter van de woning te benadrukken. Boven zijn vijf slaapkamers, twee badkamers, een separaat toilet en een wasruimte. 

Editor: Media team

Datum: 16-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten