Stijlvol penthouse met maatwerk interieur, Studio Mariska Jagt, luxe, interieurdesign

Stijlvol penthouse met maatwerk interieur | Studio Mariska Jagt

“De bewoners kwamen van een vrijstaande woning met zwembad en besloten te verhuizen naar een nieuwbouw penthouse in het centrum van Amsterdam. Nieuwbouw kan snel een killere uitstraling krijgen, maar we hebben een warm, comfortabel en stijlvol penthouse weten te creëren. Het complete interieur is maatwerk: van de meubels tot de raambekleding. Alle elementen die zijn opgenomen in de verschillende ruimtes, spreken de bewoners stuk voor stuk aan.” Aldus Mariska van Studio Mariska Jagt.

Herhaling

Er is niets te veel of overbodig. De verlichting is functioneel, leidt niet af en is tegelijkertijd warm, stijlvol en sfeervol. Een stijlvol penthouse waarin alles klopt, waarbij herhaling zorgt voor eenheid en symmetrie voor harmonie. Bijvoorbeeld bij de rustige raambekleding, die overal hetzelfde is en dus zorgt voor eenheid.

Dit verbluffende interieur is ontworpen door Studio Mariska Jagt.

Het grotere plaatje

Mariska vertelt dat ze nooit kijkt naar één ruimte afzonderlijk, maar dat ze het geheel bekijkt. “Het gaat om het grotere plaatje; op die manier kun je verbindende factoren toevoegen. Naast de raambekleding, verlichting en de combinatie van materialen, is dat ook de repeterende kleur zwart, de gietvloer in de natte ruimtes en de houten visgraatvloer in de overige ruimtes.”

Grote gebaren

Verder valt op dat er grote gebaren worden gemaakt met de meubels en accessoires. Mariska: “Ik houd niet van kleine, losse elementen. Grote items geven rust en ruimtelijkheid. Een toevoeging in het interieur doe je goed, anders niet. Dus in groot formaat, zoals het kleed in de woonkamer.”

Stijlvol penthouse met maatwerk interieur, Studio Mariska Jagt, luxe, interieurdesign

Stijlvol penthouse met maatwerk interieur, Studio Mariska Jagt, luxe, interieurdesign

Leren wandbekleding van Alphenberg zorgt voor een luxe gevoel in de woning. De verlichting komt uit de designstudio van Maretti Lighting.

Hoogwaardige keuken

De hoogwaardige keuken is voorzien van donkere, rauwe frontjes, een natuurstenen blad en goudkleurige kranen die mooi aansluiten bij de messing details in de rest van de woning. De keuken is voorzien van alle moderne inbouwapparatuur, zoals luxe wijnklimaatkasten, een oven en Amerikaanse koelkast. Alles wat je mag verwachten bij een hoogwaardige keuken zit erin. Aan het eiland is tevens zitruimte gecreëerd in de vorm van een barretje, zodat er altijd contact is tussen de bewoners.

Ronde indeling

Bijzonder is de ronde indeling. Vanuit de gang kom je in de verschillende kamers, waarbij alleen de badkamer bij de master bedroom en de walk-in closet in aparte, afgesloten ruimtes liggen. Rechts van de gang loop je achtereenvolgens de keuken, eetkamer, living, lounge met vleugel en saxofoon en master bedroom in, waarna je weer uitkomt in de gang.

maatwerk interieur, Studio Mariska Jagt, luxe, interieurdesign

Bijzondere details

Mariska benoemt een aantal bijzondere details in het penthouse: “We hebben gespeeld met de wandafwerkingen om meer spanning in de ruimtes te creëren. Zo is er afgewisseld tussen leren wandafwerkingen, plaatmateriaal met messing belijning en behang met natuurlijke materialen.” Die messing details zijn een verbindend element in de hele woning; ze komen terug in de kasten, verlichting en meubels.

Plafondhoge deuren

De door Mariska zelf ontworpen plafondhoge deuren verlengen en benadrukken de hoogtes en vormen een mooie eenheid met de plafondhoge ramen, die voor veel lichtinval zorgen. Verder is er niet alleen in de sanitaire ruimtes natuursteen verwerkt, maar ook in het haardmeubel in de woonkamer. De plafonds in de gang en in de master bedroom zijn zwart gemaakt voor een intieme, luxe sfeer. Het hele penthouse ademt een rijk en warm gevoel, tot aan het linnen beddengoed toe.

maatwerk interieur, Studio Mariska Jagt, luxe, interieurdesign

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Mariska Jagt?