stalen deur, De Rooy Metaaldesign, staal, The Art of Living

  • De Rooy Metaaldesign
  • Bastion 67
  • 3905 NJ Veenendaal

Stijlvolle enkele stalen deur | De Rooy Metaaldesign

Heb je weinig ruimte voor een deur, maar wil je wel de uitstraling van stijlvolle stalen deuren in huis? Dan zijn enkele deuren een uitstekende uitkomst. Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden in deze woning, waar De Rooy een smaakvolle stalen deur plaatste tussen de woonkamer en de hal. Ook in de slaapkamer staat een enkele stalen deur die voorzien is van een vast zijpaneel. Door in meerdere ruimtes stalen deuren te plaatsen, wordt er een eenheid gecreëerd die rust uitstraalt.

Stalen taatsdeuren van De Rooy

Bij binnenkomst in de hal van deze woning nodigt de stalen deur van De Rooy uit om plaats te nemen in de sfeervolle, rustige woonkamer. Uniek aan deze taatsdeuren is het FritsJurgens taatsmechanisme. Eén van de vele voordelen van dit mechanisme is de soft-close. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de stalen taatsdeuren in één beweging geluidloos én moeiteloos worden gesloten. De deuren worden daarmee rustig afgeremd en gesloten. Erg belangrijk, want metaal en glas zijn samen een zwarte combinatie, waardoor het dichtvallen van zo’n deur normaliter veel geluid produceert.

Stalen deur, De Rooy Metaaldesign, staal, The Art of Living

Meer over De Rooy

De passie voor werken met staal begon in 1893 bij betovergrootvader Reijndert Dirk. Nu, circa 125 jaar later, ligt de liefde voor het stalen ambacht in handen van Marein de Rooy. Aan de basis van familiebedrijf De Rooy Metaaldesign ligt bezieling. De Rooy ontwerpt al jaren op ambachtelijke wijze designproducten van staal. In de jaren ’80 begon dat met toegangspoorten en hekwerken. Later kwamen daar de trappen bij en sinds 2006 met name de stalen binnendeuren. De combinatie van vakmanschap en creativiteit wordt door architecten en particulieren op waarde geschat.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: De Rooy Metaaldesign

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?