houten poort, DJS Hekwerken, landelijke villa

  • DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.
  • Hooglandseweg 2
  • 4214 KG Vuren

Stijlvolle houten poort | DJS Hekwerken

De getalenteerde architect Frank Ruiter heeft recentelijk drie prachtige projecten opgeleverd. Je ziet overal zijn persoonlijke touch terugkomen. Als de drie projecten naast elkaar in de straat hadden gelegen, waren ze perfect in elkaar overgevloeid. De eerste woning die we in de schijnwerpers zetten is een prachtig landhuis in de provincie Antwerpen. In deze groene omgeving met bourgondische inslag werden we hartelijk welkom geheten door de trotse eigenaars van dit imposante landhuis dat ze twee jaar geleden betrokken. De stijlvolle houten poort die toegang biedt tot de woning is prachtig vakwerk van DJS Hekwerken.

Landelijke charme

Tegenwoordig zijn er steeds meer stijlen waaruit een opdrachtgever kan kiezen. Johan de Jong, eigenaar van DJS Hekwerken, legt vaak uit dat vroeger een klant vaak koos voor het klassieke hekwerk van staal en bogen. De laatste jaren is er een trend gaande waarin de moderne stijl steeds vaker gekozen wordt. Er is veel mogelijk, maar eigenlijk is het vooral belangrijk dat een elektrische poort past bij de woning of het bedrijfspand waarvoor het object geplaatst wordt. Een toegangspoort markeert immers het begin van het eigendom en geeft de stijl weer van zijn bewoners. Deze houten poort staat duidelijk voor landelijke charme.

houten poort, DJS Hekwerken, landelijke villa

Klassieke elementen

De houten poort die speciaal op maat en naar ontwerp is gemaakt voor deze woning bevat, net als de woning, klassieke elementen. Zo is de boog bovenop rond en aflopend gemaakt, zodat je de landelijke sfeer bij aankomst meteen proeft. Er is ruimte tussen de houten plankendelen gelaten, zodat het hekwerk niet te massief overkomt. Het hout verweert na plaatsing snel op een natuurlijke wijze, wat prachtig matcht met de natuurlijke materialen die zijn gebruikt voor de bouw van het huis, zoals het rieten op het dak. Het metselwerk van de pilaren waartussen de poort is geplaatst is exact hetzelfde als het metselwerk van de woning. Overal is extreem perfectionistisch nagedacht, maar het geheel ziet er juist heel gemoedelijk uit.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

hekwerk, DJS Hekwerken, maatwerk, beveiliging

Meer projecten bekijken van DJS Hekwerken?