Stijlvolle loft in voormalige huishoudschool

Wendy Mahieu

In de populaire wijk Zeeheldenkwartier in Den Haag werd enkele jaren geleden een voormalige huishoudschool getransformeerd tot vijftien schitterende stadswoningen in een rustige enclave. Studio Wendy Mahieu werkte samen met projectontwikkelaar Canopy Investments en architectenbureau Studioschaeffer aan het ontwerp van deze bijzondere woningen en introduceerde hiermee een geheel nieuwe manier van wonen en leven. In het boek presenteren we een van de roofgarden-townhouses die onder leiding van interieurarchitect Wendy en haar team werd omgetoverd tot stijlvolle loftwoning.


Leefruimtes

Stijlvol, loft, Studio Wendy Mathieu

Leveranciers van de leefruimtes

Maatwerk interieur

Van den Berg Interieurbouw
Stijlvol, loft, Studio Wendy Mathieu

Verscholen juweel

Het project, dat de naam NXT LVL draagt, is een verscholen juweel in een stadoase van rust. De vormgeving van de voormalige huishoudschool is nog duidelijk in het gebouw te herkennen, te zien aan de ritmiek van de vierkante ramen en de robuuste en witgepleisterde constructie.

Voor het ontwerp van de vijftien woningen vormden licht, ruimtelijkheid en zichtlijnen belangrijke vertrekpunten, vertelt Wendy: “We hebben van binnen naar buiten gewerkt om zo de optimale ruimtelijkheid te behouden en waar mogelijk te versterken. Daarnaast zijn we op creatieve wijze omgesprongen met de nieuwe glazen dakconstructie die het gebouw extra bijzonder maakt.”


Keuken

Stijlvol, loft, Studio Wendy Mathieu

Zicht op de sterrenhemel

Bij de loftwoning is de begane grond volledig opengehouden, waardoor de studio het interieur naar wens van de opdrachtgever kon laten spreken. Een grote vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Wendy: “Door de open indeling heb je vanuit elke ruimte een mooie doorkijk naar de andere ruimtes van de woning. Zo is vanuit elke hoek zicht op de hanglamp van Flos boven de vide. Vanuit de leefkeuken kijk je naar de slaapkamer boven en naar het centraal gepositioneerde bad onder het glazen dak. ’s Avonds geniet je hier van een spectaculair zicht op de sterrenhemel.”


Bovenverdieping

Stijlvol, loft, Studio Wendy Mathieu

Leveranciers van de bovenverdieping

Badkamermeubel

Van den Berg Interieurbouw
Stijlvol, loft, Studio Wendy Mathieu

Opvallende elementen

In de loft gaan minimalistische materialen samen met meer opvallende elementen, zoals de rauwe muur achter de leefkeuken en de kenmerkende balkenstructuur. Het kookeiland, vervaardigd uit een op terrazzo geïnspireerde neolith, harmonieert prachtig met het donkere hout van de kastenwanden. Het spiegelende vlak bij de pantry versterkt de ruimte-lijke beleving. Door de schuifwand kan de ruimte bovendien gemakkelijk van de naastgelegen gang worden afgescheiden.

Industriële loftsfeer

Bij de living zorgen drie smalle glasstroken voor extra licht. Het haard-meubel heeft een elegante tekening met ranke lijnen die het element een mooie gelaagdheid geeft. Wendy: “Door te spelen met vernieuwende elementen is de typische industriële loftsfeer in een fris jasje gestoken. Het geheel past zo perfect bij de bijzondere locatie, geschiedenis en de nieuwe bewoners.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 27-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Patrick Meis